реклама

реклама

Під час російського теракту в Оленівці загинув заступник командира полку "Азов", підполковник Дмитро Букарьов з Черкащини.

Про це повідомляє сестра загиблого Лада Лісова, пише bykvu.com

За її словами, вона отримала підтвердження про загибель її брата Дмитра Букарьова на псевдо “Білотур”.

355867461_9405324369540353_3804523010257880822_n

“Страшна звістка: підтверджено загибель мого рідного брата, заступника командира окремого загону спеціального призначення НГУ “Азов” із застосування артилерії. З минулого року ми сподівалися, що Діма живий, однак дива не трапилося: Дмитро Букарьов загинув під час жорстокого теракту вчиненого росіянами, в Оленівці в ніч з 28-го на 29 липня 2022 року. Дмитро Букарьов пішов на війну добровольцем у 2014 році, віддав вісім років життя захисту України, виховав чимало молодих “азовців”. Разом з побратимами гідно тримав оборону Маріуполя. Завдяки таким Героям, як він, Україна одержала дорогоцінний час, поки хлопці тримали південний рубіж”, – йдеться у дописі.

Також Лада Лісова поділилася спогадами про брата:

“Мій брат був надзвичайно мужньою, виваженою людиною з глибоким пізнанням світу та постійним бажанням до самовдосконалення. Для нас, рідних, це невимовне горе, ми втратили часточку світла. Брате, ти один з найкращих, твоя справа жива, перемога України буде і помста за вас також, а твоє ім’я буде гідно поціноване. Слава тобі, Герою! Ти був сильним і нас цьому вчив. Ти назавжди в строю!”.

У ніч на 29 липня 2022 року пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в окупованому селищі Оленівка Донецької області. У результаті трагедії знищено будівлю, де перебували бійці з "Азовсталі". Тоді загинули понад 50 українських військовополонених.

Росія відразу ж звинуватила Україну в обстрілі колонії. Водночас українська сторона назвала вбивство наших військових в Оленівці російським террактом.

Москва приховує дані про загиблих і поранених, а також не допускала незалежну комісію на місце вибуху. 5 січня 2023 року генсек ООН Антоніу Гутерріш розпустив місію по Оленівці.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що Україна не отримала очікуваної реакції від міжнародного співтовариства на вбивство росіянами військовополонених в Оленівці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100