реклама

реклама

Пусті пляшки, пакети, залишки їжі, телефони, дитячі іграшки знаходять працівники "Черкасиводоканалу" у фонтанах міста, розповів начальник цеху водопровідних та каналізаційних помпових станцій Олександр Бут, пише Суспільне.

fa96d3d65d20e278

Знаходять також безліч монет. Їх передають на потреби ЗСУ. Утім через засміченість, працівникам комунального підприємства доводиться чистити водограї щодня.

Сачком виловлює із фонтану, що на Площі 700-річчі, сміття бригадир цеху водопровідних та каналізаційних помпових станцій "Черкасиводоканалу" Андрій Ляпун. Робить це, доки спускають воду. Це може тривати до чотирьох годин.

Щойно вода сходить, колеги бригадира щітками чистять дно фонтану. Таку процедуру тут проводять двічі на тиждень, крім того, знезаражують, пояснив начальник цеху Олександр Бут:

"Ми хлоруємо воду і кожен день дохлоровуємо, додаємо альгіцид для того, щоб не росли водорості".

А виловлювати із фонтанів доводиться різні речі, розповів Андрій Ляпун:

"Дістаємо і пляшки, і кістки, і макарони — все, що завгодно. Ми знаходимо іграшкові машинки, буває, залишаємо на парапеті, щоб діти забирали, також дістаємо шматки пластмаси, скла, покришки, шкарпетки, стаканчики, пакети".

6931661e6579b687

Фонтани – це не смітники, зазначив Олександр Бут. Навколо водограїв розташовані урни, та, не зважаючи на це, чистити їх доводиться щодня. Усього підприємство обслуговує десять фонтанів. Найбільш засміченими чоловік називає фонтани на площі 700-річчя та у Долині троянд. Він зауважив, що особливо брудно у водограях після вихідних:

"У понеділок після вихідних збирається найбільше сміття, тому що на вихідних діти купаються, жителі міста відпочивають і недобросовісно викидають сміття у фонтани. Ми тоді збираємо у пакети й відвозимо до найближчого смітника. Бувають і цікаві речі знаходимо — дітвора як купається, то і телефони втрачає, і планшети, дітвора приходить і в одязі купається з рюкзаками, книжками, з усім".

Люблять купатися у фонтані діти переселенки з Харкова пані Альони. Втім жінка вчить їх не смітити:

"Я обох дітей привчаю навіть папірець, який упав, підняти і у смітник відразу віднести. Це природа, ми ж забруднюємо її, вона забруднить нас".

Зі слів жінки, стає боляче, коли бачить, як люди засмічують водограї:

"Люди сидять, відпочивають, здебільшого молодь, й викидають все у водограї".

Черкащанка Вікторія Бачкир біля фонтанів не відпочиває. Їхній стан оцінила так:

"Я б не сказала, що вони дуже чисті. На мою думку, їх забруднюють діти, бомжі, люди, які не дбають про екологію".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100