реклама

реклама

Анастасія Конюша, співвласниця пасіки в Черкаській області, за рахунок гранту від міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience, отриманого в рамках освітньо-грантової програми TalentA, розширила виробництво меду за рахунок закупівлі 60 багатокорпусних вуликів та бджолосімей, а також організувала навчання бджільницькій справі майже 20 початківців, які були змушені переселитися в Черкаську область через війну.

zobrazhennya_viber_2023-06-07_14-18-45-142-744x440

Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agrotimes.ua.

Міжнародна освітньо-грантова програма TalentA реалізується Corteva Agriscience в Україні реалізує вже четвертий рік поспіль. Її інституційним партнером є Міністерство аграрної політики та продовольства разом з Corteva працює заради розвитку жіночого фермерства та зміцнення сільських громад. Мета програми – сприяти покращенню продовольчої безпеки суспільства через розширення можливостей з освіти та доступу до фінансів для жінок, які проживають у сільській місцевості та зайняті у сільському господарстві. В умовах повномасштабної війни програма є одним з соціальних проєктів, що підтримуються Corteva заради України.

Пасіка, співвласницею якої є Анастасія Конюша, її чоловік Олексій та його батьки, заснована після того, як родина вимушено переїхала з Луганська в 2015 році через розв`язану росією війну. Основою бізнесу стали 30 вуликів з луганської пасіки, які батьки Олексія, дипломовані бджолярі, змогли вивезти з окупації. Зараз молоде подружжя живе у Каневі, керує пасікою та виробляє мед, крем-мед та іншу продукцію під ТМ «Конюшина» та вже підписало угоду на постачання своєї продукції з однією з найбільших в Україні продуктових мереж.

Завдяки виграному в програмі TalentA-2022 гранту вони розширили виробництво меду і закупили 60 багатокорпусних вуликів та бджолосімей, а також організували навчання бджільницькій справі для майже 20 початківців, які були змушені переселитися в Черкаську область через війну.

«Для нас важливо допомагати людям започаткувати свою справу. Четверо з наших учнів вже завели бджіл і ми постійно даємо їм консультації по бджільництву. Наразі ми в процесі реєстрації місцевої спілки бджолярів, що сприятиме нашій спільній праці. Дуже вдячні Corteva за підтримку нашого бізнесу, за організацію програми TalentA, яка допомагає навчатися веденню бізнесу і розширятися, фінансово підтримує, даючи можливість підтримувати інших», – зазначила Анастасія Конюша.

«Ініціативні жінки є агентками змін в селах, де вони живуть. Навколо них гуртуються люди, вони створюють загальну атмосферу взаємопідтримки в роботі заради розвитку громад, ініціюють цікаві проєкти, які дають селам нові можливості. А зараз, під час війни, коли багато людей змушені починати життя з нуля, такі приклади дуже важливі. Corteva переконана, що зараз саме час підтримувати жінок в сільській місцевості особливо активно і тому вже вдруге під час війни реалізує проєкт TalentA, виконуючи своє призначення збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь», − розповіла Анна Бабіч, менеджерка з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Центральній та Східній Європі, координаторка та голова експертної ради Програми TalentA в Україні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100