реклама

реклама

Пересіюють огірки, кабачки, а буряки не зійшли зовсім — через засуху така ситуація із городиною на полях Білозірської громади, розповів її очільник Володимир Міцук. З його слів, хотіли виростити овочі для потреб переселенців та передати допомогу для захисників, але погода стала на заваді, пише Суспільне.

209ed6bf63df880b

Тепер командою працівників місцевого самоврядування знову узялися до робіт.

Голова Білозірської громади Володимир Міцук розповів, що для посадки обирали голландський сорт картоплі. Сходами чоловік задоволений:

"Скоро вона буде квітку викидати, і я сподіваюся, що буде дощ і буде врожай дуже добрий".

На засадженому полі — не більше 10 рослин, розповіла пані Тетяна, керівниця тамтешнього відділу соцзахисту населення:

"У цьому році садили ми пізно огірки, була засушлива погода, але ж деякі зійшли, деякі не зійшли. Ті огірки, що зійшли, такі не досить гарні вийшли".

Тож повернулися на городи знову із сапами та насінням:

"Будемо сподіватися, що в цьому році буде такий же врожай як і торік. Минулого року було дуже багато огірків. Ми і солили, і квасили, і консервували і передавали на передову хлопцям".

Як пояснила адміністраторка Білозірської сільради Ольга Дядюша, врожаю кабачків та буряка цьогоріч не збиратимуть, бо сходів взагалі немає:

"Саджали буряк, але він на превеликий жаль не зійшов. Садовили його для людей, для внутрішньо переміщених осіб. Можливо, планували передати ці овочі на Збройні Сили України. Старалися, у нас були люди, яким дійсно подобається це робити, але ж не посходило".

a9aa63e8b76e3826

У деяких частинах регіону через засуху буде гірший врожай городини, але ситуація не критична, зазначив директор обласного Департаменту агропромислового комплексу Роман Косенко:

"Продовольча безпека у доброму стані, тобто наша Черкаська область може не переживати, все під контролем. За нашими даними і нашою статистикою, все йде своїм чергою, нічого критичного не відбулося. Тільки не можемо впливати на ціни".

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Ледар 06.07.2023 05:32
Цитую Задача на засипку:
Вгадайте, де на першому фото голова Білозірської громади?

справа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Задача на засипку 05.07.2023 20:47
Вгадайте, де на першому фото голова Білозірської громади?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100