реклама

реклама

Земельні торги є дієвим способом наповнення місцевого бюджету. Так під час останніх аукціонів, які відбулися з 3 по 5 липня в електронній системі «Прозорро.Продажі», міська скарбниця має поповнитися майже на 53,7 млн грн.

zem-torg

За даними департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради, в результаті останніх земельних торгів було продано три ділянки у Черкасах.

Перша, площею 3 гектара, в мікрорайоні Митниця по вулиці Героїв Дніпра. Згідно з генеральним планом міста – це землі рекреаційного призначення, тут можуть розміщувати об’єкти фізичної культури і спорту.

Поруч, в районі вулиці Героїв Дніпра та Козацької, придбали ще одну ділянку 1,1 гектара для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Третю ділянку площею 0,3 гектара переможець земельних торгів придбав у  районі вулиці Чигиринської, 62 – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

За словами заступника Черкаського міського голови Віктора Беззубенка, програму продажу землі з аукціону міська рада буде реалізовувати й надалі як вигідну й перспективну для міста.

«Проводячи такі торги, департамент архітектури та містобудування реалізує стратегію Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка. І виконує його доручення: максимальна кількість вільних земельних ділянок буде продана або в оренду, або в право власності з аукціону. Аукціони абсолютно прозорі. Ми їх рекламуємо і закликаємо всіх підприємців України:  якщо вони мають бажання, у Черкасах у прозорий спосіб можна купити земельну ділянку», – сказав Віктор Беззубенко.

Віктор Беззубенко зазначив, що в результаті таких земельних торгів власника знаходять навіть ті земельні ділянки, які дехто вважав абсолютно непривабливими.

Начальник відділу стратегічного розвитку та продажу земель  управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування департаменту архітектури та містобудування Ірина Зоря пояснила: після проведення торгів, згідно з процедурою, їхній переможець упродовж 20 робочих днів має підписати відповідні документи і протягом ще 5 робочих днів сплатити до бюджету міста кошти за землю.

Як зазначають в департаменті, робота з продажу земельних ділянок у Черкасах проводиться постійно.

З інформацією про запропоновані ділянки і терміни проведення земельних торгів можна ознайомитися:
* на сайті Черкаської міської ради в рубриці «Оголошення» https://bit.ly/44bLMB6
* на офіційній сторінці у ФБ департаменту архітектури та містобудування  https://www.facebook.com/dam.chmr
* на всеукраїнському сайті «Прозорро.Продажі» https://bit.ly/3XDAvH8

Про це йдеться на сайті ЧМР.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 юра 07.07.2023 09:13
Головне, щоб меру і пахарям з ЧМР вистачило на з/п і премії.
Думаю цих кощтів на пару місяців вистачить. "Управлінський фронт" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100