Заняття на тему «Дії населення у випадку раптового виникнення радіаційної небезпеки» провели у Черкаській міській раді. Його організувало управління цивільного захисту ЧМР.

IMG_4974_1

На заняття були запрошені керівники структурних підрозділів Черкаської міської ради, керівники спеціалізованих служб цивільного захисту та керівники комунальних підприємств сфери управління Черкаської міської ради.

Фахівець Департаменту цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Черкаської обласної державної адміністрації Руслан Деркач розповів про рекомендації щодо дій після аварії на об’єкті атомної енергетики або застосування ядерної зброї.

Розглянули питання щодо прогнозування імовірної радіаційної обстановки в разі радіаційної аварії на Запорізькій АЕС через 24 години після аварії.

IMG_4970_4

Також учасників поінформували про дії населення у разі радіаційної небезпеки; алгоритм дій спеціалізованих служб в разі виникнення радіаційної аварії на Запорізькій АЕС; ведення моніторингу за радіаційною обстановкою на території області; виявлення та оцінку радіаційної обстановки суб’єктами моніторингу довкілля, диспетчерськими службами та постами радіаційного і хімічного спостереження; введення режимів радіаційного захисту населення в дію; використання засобів індивідуального захисту органів дихання; використання засобів індивідуального захисту органів дихання від радіоактивних речовин; застосування препаратів стабільного йоду для блокування щитовидної залози; проведення евакуації населення; здійснення дозиметричного контролю населення; проведення радіаційного контролю об’єктів довкілля, питної води та продуктів харчування.

Завідувачка Черкаського міськрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ольга Мізінова доповіла щодо проведення заходів щоденного моніторингу радіаційного контролю, про склад сил та засобів ДУ «Черкаський ОЦКХП МОЗ України» (обладнання лабораторії).

Керівникам комунальних підприємств міста поставлені задачі щодо підготовки техніки та засобів, які можливо задіяти на ліквідацію можливих наслідків аварії, спричиненої на Запорізькій АЕС.

Із пам’яткою для населення: «Як захистити себе від радіації?» можна ознайомитися на сайті ЧМР за посиланням: https://bit.ly/3O1aheE .

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100