Заняття з цивільного захисту провели сьогодні на КП «Черкасиводоканал». Воно було присвячене діям населення у випадку раптового виникнення радіаційної небезпеки.

54C6C011-90F4-407E-B9D4-35A3DE99648E

Захід відкрив заступник міського голови Віктор Беззубенко.  Він наголосив на тому, що у період воєнного стану українці мають бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій, адже ворог неодноразово доводив свою підступність.

На заняття були запрошені керівники структурних підрозділів Черкаської міської ради, спеціалізованих служб цивільного захисту та комунальних підприємств сфери управління Черкаської міської ради, а також керівники міських медичних закладів.

IMG_4601_1

Навчання були організовані за сприяння управління цивільного захисту Черкаської міської ради. Вони складалися з теоретичної та практичної частини. На теоретичній частині головував начальник управління цивільного захисту Юрій Панченко.

Фахівці Департаменту цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Черкаської обласної державної адміністрації надали рекомендації щодо дій після аварії на об’єкті атомної енергетики або застосування ядерної зброї та відносно оповіщення населення.

Розглянули питання щодо прогнозування імовірної радіаційної обстановки в разі радіаційної аварії на Запорізькій АЕС.

Представники Черкаського міськрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Черкаського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області розповіли про проведення заходів щоденного моніторингу радіаційного контролю та про лабораторні радіологічні дослідження продуктів харчування та питної води, яка постачається до споживачів м.Черкаси.

Розглянуті питання та поставлені задачі керівникам комунальних підприємств міста щодо підготовки техніки та засобів, які можливо задіяти на ліквідацію можливих наслідків аварії, спричиненої на Запорізькій АЕС.

Після теоретичної частини на території підприємства відбулося практичне заняття із проведення деконтамінації особового складу і техніки, яка була у зоні забруднення (проведення медико-санітарних заходів з метою усунення хімічних, радіаційних чинників та біологічних агентів з поверхні тіла людини, в продукті або на продукті, приготовлених для споживання, на інших предметах, включаючи транспортні засоби, які можуть становити ризик для здоров'я населення).

Пресслужба Черкаської міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100