реклама

реклама

У Черкасах на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф навчають першої медичної допомоги. На одному з таких занять побували і журналісти vikka.ua.

Без-імені

На одне з таких занять прийшов і фельдшер Вадим, поглиблює знання з першої допомоги травмованим. Він розповідає: працює у швидкій більше 5 років. Щодня виїжджає на різні виклики. Але тема порятунку травмованих завжди актуальна.

“З травмами зіткаємося так чи інакше завжди. Це ті самі ДТП, ті самі масові випадки, там, де люди потребують допомоги невідкладної з травмами, з кровотечами і ми ці навички відпрацьовуємо”, – розповідає Вадим Копиленко.

Вже вдруге приїжджає на заняття і фельдшерка Тетяна. Зізнається, що кожну тему вивчає з цікавістю, бо робота вимагає чітких знань і дій без помилок.

“Тут нас навчають і це дає нам змогу при виїзді на викликах більш вільніше себе почувати, адже там на хвилини життя людини йде, тому треба зорієнтуватися за кілька хвилин і надати допомогу”, – каже фельдшерка Тетяна Сидоренко.

34567

Навчально-тренувальний відділ у черкаській екстренці працює з 2015 року. Тут радо навчають не лише медиків.

“Ми проводимо навчання як для наших працівників, так і для цивільних осіб, працівників різноманітних структур: поліція, МНС, можливо якісь інші фірми часто звертаються”, – каже інструктор навчально-тренувального відділу Євгеній Тищенко.

Програми курсів охоплюють теми з першої допомоги. Нові знання завжди випробовують на практиці.

“Заводим джгут такими скользящими рухами. Якщо ми не знаємо де кровотеча, заводимо максимально високо”, – показує учень тренувань.

“У нас є багато різних видів курсів, це так як і перший на місці події, 5-денний курс, де ми розглядаємо як зупинити масивну кровотечу, як проводити травмоогляд”, – розповідає інструктор Микола Козоріз.

Після початку “великої” війни необхідність таких навчань збільшилася. Уміти надати допомогу у разі надзвичайної ситуації прагне все більше людей.

678

Інструктор Євгеній Тищенко каже: “Проводимо ми їх систематично для поновлення знань, для набуття та покращення навичок, щоб у складній ситуації людина, можна сказати на автоматизмі відпрацювала з тою проблемою, яка виникає”.

Навчають 12 інструкторів. Це медики-практики, які пройшли відповідні навчання і постійно поглиблюють свої знання.

“На швидкій допомозі я працюю вже 12 років. Останні 5 років я працюю в навчально-тренувальному відділі. Ми постійно їздимо по різних курсах, удосконалюємо також свої навики, тому що з кожними роком все оновлюється”, – каже Микола Козоріз.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100