реклама

реклама

Літо – пора відпочинку та подорожей, а ще це чудовий час для оволодіння новими навичками та знаннями. У цьому переконані учасники триденної літературно-мистецької школи, яку організували для молодих письменників Кам’янська дитяча літературна студія «Брость» імені Данила Кононенка у партнерстві з громадською організацією «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» та компанією Scatec Ukraine (ТОВ «Чиста Енергія – 2011).

Три дні поспіль учасники слухали цікаві лекції та брали участь у практичних майстер-класах. Зокрема, молодь дізналася більше про те, як видатні письменники шукали своє натхнення, вчилася боротися із страхами та творчими блоками, знайомилася із формами віршованих творів, наочно проводила інтеграцію літератури в інші види мистецтва.

IMG_1056

Стати спікерами проєкту та поділитися своїм досвідом погодилися письменники Національної спілки письменників України: поетеса Катерина Вербівська, поетеса, перекладачка, критикиня, літературознавиця Ганна Синьоок (Клименко), дитяча письменниця, казкарка Наталія Бонь, поетеса, композиторка, керівниця Кам’янської дитячої літературної студії «Брость» імені Данила Кононенка Таміла Чупак.

Юні майстри також відвідали меморіальний музей «Зелений будиночок», де їм розповіли про видатних митців нашого краю. Також Таміла Чупак занурила учасників у чарівний світ музики, презентувавши пісні, музику для яких поклала на вірші Катерини Вербівської. Справжня синергія різних видів мистецтва, чудове поєднання музики та віршів!

Випускниками літературно-мистецької школи стали 10 молодих письменників Кам’янщини: Ілля Зачепа, Софія Боцман, Аріна Прудка, Діана Геріх, Марія Гудименко, Поліна Касян, Злата Калієвська, Єлизавета Скрябіна,  Аліна Шумакова та Дарія Абзелімова.

По завершенні школи кожен учасник отримав сертифікат та книги з автографами від авторів. Подарунки були придбані за кошти партнерів проєкту – компанії Scatec Ukraine (ТОВ «Чиста Енергія – 2011). Компанія також забезпечила учасників смачними перекусами, які додавали сил під час навчання.

Сподіваємося, що цей проєкт допоможе юним талантам розкрити свій творчий потенціал, потоваришувати з Евтерпою і Калліопою та порадувати нас не однією книгою власного авторства. 

Лідія КСЕНОФОНТОВА,

членкиня ГО «Молодіжне об’єднання

Нове покоління Кам’янщини»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100