реклама

реклама

Відновили й відправили на фронт понад 20 машин студенти-автомобілісти одного з черкаських коледжів. Розповів їхній наставник Ігор Реп’яшенко.

e870b54236550ece

Автівки для військових студенти ремонтують на чолі з викладачем автомеханіки. Нині реставрують пікап, пише Суспільне

На подвір’ї коледжу, поблизу гаражів, студенти освітнього закладу зашкурюють лакофарбове покриття мотоцикла. Так хлопці проходять виробничу практику, розповів викладач Ігор Реп’яшенко.

"Тут вони можуть практикуватися. Все в їхніх руках. Будемо фарбувати джип. Він приїхав з Фінляндії, всі автівки до мене приходять з Фінляндії, бо я там певний час жив. В мене там залишились друзі і вони мені допомагають з пошуком автомобілів. Також ми фарбуватимемо мотоцикл, який поїде на «Азов»".

Напередодні автівку підготували до фарбування, пояснив викладач коледжу Андрій Яроменко.

"Це позашляховик із високим рівнем прохідності, він не дуже дорогий і в обслуговуванні і в придбанні. Студенти щось ремонтують, допомагають повністю фарбувати, тому машина до військових прийде вже підготовлена".

До фарбування залучили трьох студентів. Один із них — Дмитро Бондаренко розповів: під час навчання охочих попрацювати було більше.

"Коли практика була, то осіб до 10 було, тоді доводиться фарбувати по черзі, щоб кожен набрався досвіду. Коли було три автомобілі, то кожен шкурив, щоб не блищало, щоб фарба не виділялась".

Поруч з "наждачкою" в руках — Андрій Бевзюк:

"Вона зашкурена, потім ми її фарбуємо, беремо трафарети, розрисовуємо і все. Знімаємо весь скотч".

Андрій Бевзюк допомагати військовим вважає за честь:

"Ти не опустив руки, не сидиш на одному місці, а вносиш якусь маленьку частинку себе, своєї допомоги, щоб на день стати ближчим до Перемоги".

Через трафарет накладають три шари кольору, аби максимально камуфлювати транспорт, пояснив Ігор Реп’яшенко. Та інколи машину ще й доводиться ремонтувати:

"Все індивідуально. Буває тільки пофарбувати треба, а буває і ремонтувати. Буває три дні, буває місяць, по-різному, кожний автомобіль – це індивідуально робиться. Зайвих рук ніколи не буває".

Директорка технічного коледжу СУРА розповіла про студентів:

"Наші студенти це і вступники, й на базі 9 класів, і на базі 11 класів, тобто повної середньої загальної освіти і кваліфіковані робітники. Відповідно, хлопці й дівчата, які розуміються на автомобільній справі. Вони є фанатами своєї справи. Вважаю, окремо варто відзначити дівчаток, які з перших днів завзято взялися за автомеханіку і завзято долучилися до роботи над автомобілями, які мали прямувати до ЗСУ".

Ініціювали таку співпрацю викладачі коледжу, розповіла президентка університету, в структурі якого він знаходиться, Наталія Аблязова:

"У нас з автомобільним клубом «Пілот», який очолює Андрій Ярмоленко – давні стосунки ще до війни почались. Почалась війна і він звернувся надати свої гаражі та лабораторії для ремонту автівок, а Ігор повернувся із-за кордону і почав одразу працювати на ЗСУ".

Для сил оборони автівки ремонтують адресно, додав Ігор Реп’яшенко. Із початку повномасштабного вторгнення викладачі разом зі студентами відремонтували та пофарбували їх більше ніж 20.

"Тільки конкретно, тільки адресно спрямовуємо, багато є знайомих і знайомі через знайомих, дуже багато військових телефонують просять автомобілі. Автомобіль – це розхідний матеріал, може бути на фронті й день, а може бути й півдня".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100