Міністерство у справах ветеранів України запроваджує нову посаду – помічник ветерана. Пілотний проект передбачає не більше 400 осіб на визначені області: Львівської, Вінницької, Дніпропетровської та Миколаївської. Черкащина поки в список областей не входить.

news_1690372617_64c10a09e1c18

Наразі вже відомі типові потреби та проблеми, які виникатимуть у захисників. Тож помічник ветерана матиме такі обов'язки:

— Моніторинг та визначення потреб цільової категорії;

— Допомога в одержанні довідок;

— Допомога з пошуком програм підвищення кваліфікації, опанування нових навчальних програм, перепрофілювання;

— Сприяння у працевлаштуванні, враховуючи довоєнний професійний багаж та отримані у процесі війни нові навички;

— Інформування про державні, регіональні, місцеві програми підтримки ветеранів, їхніх членів сімей;

— Допомога в переїзді, пошуку житла;

— Допомога в опануванні та реалізації на практиці всього кейсу пільг та переваг, наданих державою,

— Формування пропозицій щодо удосконалення можливостей територіальної громади у задоволенні потреб громадян та активного їх долучення до життя ОТГ.

У Черкасах ще з 2016 року існує місце, куди можуть звернутися захисники. Про це повідомляє виконавчий директор центру психології «СЯЮЧИЙ ШЛЯХ» Мамалига Володимир:

– Думаю, що в наступному році проект по впровадження статусу помічника ветерана вдасться здійснити й на Черкащині. Обов'язки, які матимуть помічники, вже виконують у Центрі психології «СЯЮЧИЙ ШЛЯХ».

Ми з 2016 року надаємо допомогу охочим. Зустрічаємо військового, вивчаємо його проблеми, складаємо дорожню картку і супроводжуємо: як психологічно, так і юридично, соціально. Робимо все своїми силами, а з появою нового статусу за це береться держава.

За словами Володимира Мамалиги, потреба у такій діяльності величезна, та буде ще більша.

– Сподіваюся, держава буде послідовною під час захисту прав своїх захисників. І ми, в будь-якому випадку, залишаємося поруч. Допомагаємо як «рівний-рівному»! – зазначив він.

Проект стартував 1 липня 2023 року. Підготовку фахівців планують розпочати 1 серпня 2023-го. Надалі їх працевлаштують у сервісному офісі у справах ветеранів в одній з областей, що беруть участь у проекті Мінветеранів.

Щонайбільше в одному сервісному офісі працюватиме 20 помічників ветерана. Їхня зарплата становитиме до 16 тисяч гривень.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #1 Помічники волонтерів 29.07.2023 15:21
попаразитували на перерозподілі розподіленої розподільщиками гуманітарки, а тепер буде ще й купа бажаючих попаразитувати й на проблемах ветеранів в тотально корумпованому суспільстві. Коли "помічники" ще й право на відсрочку від мобілізації отримають, то без стрілянини за ці місця не обійдеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100