реклама

реклама

Жива музика, затишна камерна атмосфера, дрес-код, частування і неформальне спілкування. У Черкасах простір Morris Space презентував новий формат дотику до мистецтва, об’єднавши людей творчих професій із бізнесом.

imgonline-com-ua-CompressBySize-YZxhXOs4KeM

На переконання ідейної натхненниці заходу Марини  Дяченко, Черкаси вже давно готові до такого експерименту. А її команда – до втілення креативних ідей в життя. Вечір-діалог «Я тебе чую» має започаткувати новий спосіб проведення часу, наповнений змістом,  ідеєю,  концепцією.

«Чим наші вечори взагалі відрізняються від будь-яких зустрічей з сучасними митцями: це будуть не дуже багатолюдні зустрічі, де ми зможемо поспілкуватися і пізнати людину  не через її щоденники, спогади друзів чи  колег, а спілкуватись наживо,  пізнавати її  і цінувати вже зараз», – розповіла засновниця арт-простору.

imgonline-com-ua-CompressBySize-6RcFEa1VvHNQHw8

За словами Марини Дяченко, дуже важливо, щоб до таких заходів долучалися підприємці. Вони мають розуміти, яку цінність являє собою мистецтво, чому воно заслуговує меценатських внесків, яких сенсів тоді набуває такий бізнес.

Першим гостем вечорів-діалогів став головний режисер Черкаського обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка Станіслав Садаклієв. До міста він приїхав у 2019 році і на сьогодні глядач побачив чимало його робіт – мюзикл «Снігова Королева», вистави «Осьмачка вільний», «Украдене щастя», «Лісова пісня», трагікомедію абсурду «Носороги».

imgonline-com-ua-CompressBySize-bCpqvTmKCzERQDDt

Арт-директорка і мисткиня Ася Козіна розповідає, що мета нового проєкту –  доносити цінності людям, тому тут немає нічого випадкового. Музика, кольори, запахи,  частування – це ті підсилювачі, якими автори задуму доповнюють портрет гостя.

«Людей ми зустрічаємо музикою нашого сучасника, композитора Валентина Сильвестрова. І це не просто так, бо Станіслав Садаклієв поставив у Черкасах авангардистську постановку «Носороги» і Валентин Сильвестров є представником київського авангарду у 60-70 роках.  Ми вивчили смаки Станіслава Садаклієва,  тому дрес-код – чорно-білі кольори. Чому у нас стоїть разом з просекко на столах томатний сік? Тому що томатний сік – це його улюблений напій. Чому сік з Одеси? Тому що наш гість народився в Одеській області. І оці всі речі – це маленькі маркери, які допомагають нам пізнати людину об’ємно настільки, щоб хотіти ходити в театр не просто на вистави, а до нього», – прокоментувала Ася Козіна.

Підтримати новий освітньо-культурний проєкт  до Черкас приїхали митці з Києва, Полтави, Сум, Кам'янки. Спілкування із режисером сучасності тривало майже три години. Станіслав Садаклієв ділився своїми роздумами про призначення театру, потреби глядацької аудиторії та планами.

imgonline-com-ua-CompressBySize-YPrGiK5kDu

«Якраз сьогодні о п’ятій ранку я закінчив писати п’єсу для людей з інвалідністю,  які у нас в театрі вивчають акторську майстерність. Я дуже хотів, щоб вона їм сподобалася. У їхньої спілки класна назва – «Жага до життя». І от ця їхня жага до життя, вона дуже крута. Вони цікаві люди, їхній внутрішній світ дуже цікавий. Я сподіваюсь, що вони встигнуть за два з половиною місяці вивчити текст і ми в кінці жовтня покажемо прем'єру в нашому театрі», – сказав режисер.

Як запевняє засновниця вечорів-діалогів Марина Дяченко, для неї це не просто вечір режисера Станіслава Садаклієва. Завдяки новому формату спілкування вона прагне підвищити повагу до митця у нашому місті, що у свою чергу поверне їм віру в те, що вони роблять.

imgonline-com-ua-CompressBySize-oMvxkXtoAnSlK

«Будь-яке мистецтво не буде діяти без фінансів, в той же час підприємець не стане меценатом, не осягнувши глибин мистецтва, не розуміючи, що варто в цих людей вкладати, що нам є що творити разом. І це та повага, яку нам потрібно вибудувати у суспільстві», – упевнена мисткиня.

У планах команди Morris Space і надалі співпрацювати із режисером та разом втілити у життя театральні дійства, присвячені видатним українським діячам, таким як Лесь Курбас, Василь Симоненко, Василь Стус та іншим. А також  проводити діалоги у новому форматі і з іншими митцями на постійній основі.

Ірина Гилюк

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 Суспільство розділилось 14.08.2023 20:47
додатково, по новому. "Одні плачуть інші скачуть".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Лейба 14.08.2023 18:42
Зборисько нікчем, які митці з мисткинями. Тьху! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Гриша 14.08.2023 18:37
Гнилий тусняк у країні, де йде війна. Якесь паскудство. Ці "митці і мисткині" звичайний непотріб, сміття, якого в нашому суспільстві ще дуже багато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 цирк 14.08.2023 12:06
ні про що
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Чудово 14.08.2023 12:04
Чудово, що під час війни в Черкасах є люди, які прагнуть творити високе мистецтво. Будемо вдячні їм за це!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Проспіться, місткині 13.08.2023 21:11
Таке враження, що ці "митці" живуть поза межами сьогоднішньої реальності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Козя Асіна 12.08.2023 20:11
Під Бахмут не поїдемо. В наших планах, восени в Царському Селі жіночий ліцей відкрити. Авангардний. Будемо там вчити ліцеїсткинь досконало вивчати смаки творців нового покоління. Не всі ж одеський помідорячий сік полюбляють. Може кому сік дуріана до вподоби, бо несуть службу в батальйоні Таїланд? І такі маркери треба знати, щоб ходячи на "Тріцератопси" поглинатись в душу творця до самих низин печінки. Бо трускавецькі курси це по соснах, й вони не справляються з підготовкою фахівчинь-авнгардисткинь такого рівня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Анонс 12.08.2023 15:15
Наступний світський діалог митців бізнесу відбудеться пізно восени, в окопах під Бахмутом. Фінансування заходу, жива музика, затишна камерна атмосфера, дрес-код, частування а також кальяни, просекко та інші шампусіки з бісквітіками за рахунок Рєзнікова. Працюватиме салон патріотичних тату.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100