Укргідроенерго намагається підняти рівень води на Київському та Канівському водосховищі й подало аварійну заявку, щоб перестати спрацьовувати воду з цих водойм для потреб гідроенергетики. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота, пише litsa.com.ua

“На сьогодні ми подали аварійну заявку, щоб не спрацьовувати воду у Київському водосховищі. І почали потроху її накопичувати. Укргідроенерго намагається підняти рівень води на Київському та Канівському водосховищі та створити резерв”, – зазначив він.

zmiini3

За його словами, на сьогодні відмітки по всім водосховищам нижчі, ніж були минулого року у цей період. Це пов’язано з підривом Каховського водосховища, зі спекою, а також з тим, що Енергоатом проводить ремонтну кампанію на 9 енергоблоках.

“Ми маємо дефіцит в енергомережі й намагаємося своїми силами його покривати, Зокрема, за рахунок гідроенергетики – більшу частку, ніж цього хотілося б”, – зазначив він.

Водночас Київське і Канівське водосховища – це одні з найменших водосховищ. Для прикладу, Каховське водосховище було в 5,5 раза більше.

“Надзвичайно низький рівень у Київському водосховищі – це необхідність. В енергосистемі не вистачає потужності, тому спрацювання води у водосховищах вимушений захід”, – наголосив Сирота.

При цьому він зазначив, що рівень води в Дніпрі в районі Києва зараз становить 438 см, що відповідає природному літньо-осінньому мінімуму. Він також наголосив, що в технічному плані ГЕС і ГАЕС Укргідроенерго готові до осінньо-зимового періоду.

“Але нам потрібен водний ресурс, щоб максимально покрити потреби станцій”, – сказав Сирота.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100