У черкаських тролейбусах та автобусах продовжує працювати безготівкова оплата за проїзд. Нині фахівці працюють над тим, аби вдосконалити сервіси електронного квитка. Про те, які технічні нюанси потребують виправлень та якими модулями необхідно наповнити е-квиток, говорили під час наради в мерії. Її провів перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

367486899_604914738462312_5777740492367150536_n

Участь у обговоренні взяли представники департаментів економіки та розвитку, дорожньо-транспортної інфраструктури та екології, Центру надання адміністративних послуг, компанії Smart Ticket Technology, яка впроваджує в Черкасах електронний квиток за результатами проведеного конкурсу, партнерів STT – МТБ БАНКу та товариство «RENOME».

Як повідомив начальник управління транспорту Віталій Москаленко, на сьогодні валідаторами, за допомогою яких відбувається безготівкова оплата, обладнали понад сотні приватних автобусів та всі тролейбуси. Нині розпочали облаштування приладів у транспорті ще одного перевізника, який переходить на безготівковий розрахунок за проїзд. Це – 8, 21, 26 та 27 маршрути.

Найближчим часом розробники електронного квитка планують запровадити облік пільгових категорій громадян. Для цього структурні підрозділи міської ради разом із розробниками працюють над оновленням даних в Реєстрі територіальної громади.

Відтак, пасажири, які користуються пільговим проїздом, повинні оформити муніципальні «Картки черкасця». Отримати її можна безкоштовно. Нині втілюється перший етап цього масштабного проекту, на якому її власники зможуть користуватися нею як проїзним документом. Це – банківська платіжна карта із NFC-технологією, яка виконує функції засобу валідації та може бути використана для здійснення оплати за проїзд.

– У майбутньому без валідації пільговий проїзд неможливий, – прокоментував Віталій Москаленко. – Це дозволить нам вести чіткий облік цієї категорії пасажирів та врегулювати питання компенсації за безоплатний проїзд.

– Електронний квиток, «Картка черкасця» – важливий елемент цифрової трансформації Черкас. Місто отримує прозору систему оплати та облік реального пасажиропотоку, що важливо в контексті бюджетних процесів, а жителі міста – зручний сервіс, який ми продовжуємо вдосконалювати, – прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Про це пише прес-служба міськради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100