реклама

реклама

У інтерв’ю сайту zmi.ck.ua міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що після смерті владики Софронія, який був досить проукраїнською людиною, ряд священиків хотіли поділити територію парку, де розташований храм. Мер сказав, що цього не буде.

- У одному зі своїх відеозвернень Феодосій чітко говорить, що віряни московського патріархату допомогли меру Бондаренку у 2020 році вдруге обратися на посаду…

- Це маніпуляція.  Думаю, що за мене голосували люди різних релігійних конфесій. І орієнтувалися вони не на віру, а на мою роботу як міського голови. Загалом з приводу оцих погроз, що наші віряни будуть пам’ятати ту чи іншу політичну силу – слухайте…

Я ж не розповідаю, коли помер владика Софроній, що ці батюшки хотіли поділити територію Соборного парку на шматки, щоб побудувати собі резиденції. Я тоді одразу сказав, що цього не буде.

1692683854-718

- У мережі активно поширюється фотографія, де Феодосій вітає вас з переобранням на посаду міського голови. Кажуть, що у вас були хороші взаємовідносини до повномасштабної війни.

- Це було на сесії Черкаської міської ради. У той день так робили усі. Я не приховую, що раніше ми мали робочу комунікацію. Але якщо людину обвинувачують у державній зраді, то це ж про щось говорить. Нехай правоохоронці доведуть справу до кінця.

У мене як міського голови з керівниками усіх конфесій є робочі взаємовідносини. Наприклад, можуть попросити допомогу з господарських питань.  У мене покійний батько був баптистом.  Нещодавно заїжджав в гості його давній товариш, пастор цієї церкви Петро Якович Свіденко. Привіз банку меду і 5 випусків журналу “Time” про Україну, які йому діти передали із США. То що мені, не спілкуватися?

Та я і з Феодосієм можу поговорити. Інша справа, що зараз до нього лише одне запитання. Хай безпосередньо в церкві скаже, хто такий путін, хто такий кіріл, який благословляє вбивати українців. Покійний владика Софроній у церкві казав, що путін – це бандит, який хоче знищити нашу країну. Я чомусь зараз не чую такого.

- Вас часто можна побачити на похоронах наших загиблих героїв у Черкасах. Чи були на них присутні священники МП?

- Жодного не бачив. Цікаво, що після мого звернення у Фейсбуці один із священників московського патріархату зателефонував до розпорядника і попросив інформувати, коли будуть похорони. Він сказав, що має особисту громадянську позицію, тому буде приходити.

- Церкву якого патріархату відвідуєте?

- У Черкасах заходжу в Свято-Троїцький собор і Свято-Михайлівський кафедральний собор.  Коли буваю в Києві, то можу зайти у Видобицький монастир.

Не приховую, що досить довгий час спілкувався із владикою Софронієм.  По годині-дві ми спілкувалися, обговорювали різні теми. Наскільки це була проукраїнська людина і патріотично налаштована.  Він був лідером українського крила в церкві московського патріархату.

- Це спілкування було до того, як ви стали міським головою Черкас?

- І до того, і після, як вже обрали міським головою.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 Алекс 25.08.2023 08:42
Що зичить неоудова в парку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 СОЛДАТ 24.08.2023 20:30
Цитую Управитель маєтком бонда:
Будівництво в Сокирно маєтку йде повним ходом. Критий басейн з джакузі готові.

Як там GPS-установки? Всі познаходили? Толя може спати спокійно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 Управитель маєтком бонда 24.08.2023 15:17
Будівництво в Сокирно маєтку йде повним ходом. Критий басейн з джакузі готові.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 голубник соборного 24.08.2023 10:06
перестаньте канонізувати і робити патріотом Сафронія.Його клієнти-пацієнти-друзяки, ВОРяни (замість віряни) : тулуби-януковичі, олійники. Проукраїнські НІКОЛИ не служать москві
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Петрович 23.08.2023 17:47
24 серпня в День Незалежності в місті Кам'янка за адресою вул. Івана Мазепи, 5 (біля Історичного музею) відбудуться збори парафіян Свято-Миколаївської парафії.
Головним питанням, яке там буде розглядатись - перехід церкви до ПЦУ.
Тому принагідно запрошуємо усіх парафіян, усіх хто хоче викинути 5 колону з нашого міста на дані збори!
18-00 - реєстрація
18-30 початок зборів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Чому 23.08.2023 14:05
Цитую Рома:
Як соловей заливає
на фото без медалі,цього патріархату?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Рома 22.08.2023 23:57
Як соловей заливає
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Лысянский жлоб 22.08.2023 22:02
Получит по заслугам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Математичне чудо влади 22.08.2023 17:18
При діленні земельних ділянок, незалежно від кількісті дільників, ділення завжди відбувається націло, без залишку. Кожен дільник отримує цілу частку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 БджОЛЯр 22.08.2023 16:07
Та там вже все давно поділено, Батюшки з претензіями на шматки парку сильно запізнились. ...........про це знає, бо сам ділив, але тримає язика за зубами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100