реклама

реклама

У Черкасах відбувся забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України". Цей захід відбувається втретє, розповіла його організаторка Марія Шелест. З її слів, основним завданням забігу є формування щорічної традиції вшанування пам’яті загиблих воїнів та формування національно-патріотичної свідомості громадян України, пише Суспільне

Подружжя Щербатюків долучилися до забігу вперше. Пан Олександр працює інспектором батальйону поліції особливого призначення, пані Світлана — у організаційно-аналітичному відділі поліції Черкащини:

"Ми біжимо за наших колег з підрозділу "Корд", які загинули минулого року. Ми з ними працювали разом. Я вважаю, що до таких акцій мають долучатися якомога більше громадян та пам'ятати наших героїв", — розповів Олександр Щербатюк.

5fd2552ba17db536

"Люди не мають забувати наших героїв, щоб всі пам'ятали їх вклад в нашу незалежність та нашу свободу", — додала Світлана Щербатюк.

Черкащанка Ольга Мирон долучилася до забігу не вперше: "Я бігаю вже чотири роки і є учасницею Cross Run Che (Черкаського бігового клубу). Ми бігали і в попередніх забігах, за героїв Азовсталі, завжди долучаємось, якщо такі події відбуваються. Цього року біжу за Моргуна Артура, він був моїм односельцем, знала його особисто, він загинув на початку війни. Це дуже класна ініціатива. Зараз війна, ці люди нас захищають і віддають своє життя заради нас. Тому пробігти за них, показати їх ім'я, щоб воно промайоріло, я вважаю що потрібно".

Директорка комунальної установа Черкаської обласної ради "Черкаський обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" та організаторка заходу Марія Шелест розповіла, що цей захід у Черкасах відбувається третій рік поспіль:

"Минулого року ми не змогли провести захід через початок повномасштабного вторгнення, але цього року знову повернулися. Ми, на відміну від багатьох областей, проводимо забіг не онлайн а офлайн. Дистанція - два кілометри, старт від Пагорбу Слави до Палацу Одружень і у зворотньому напрямку. Учасники реєструються у чотирьох вікових категоріях: 12-14 років, 15-17 років, 18-39 років та 40+ років, щоб кожен учасник міг пробігти по власних силах. Головним в цьому заході є не спорт, а вшанування пам'яті. Кожен учасник, який проходить офіційну реєстрацію, отримає нагрудний номер з ім'ям загиблого воїна. Таким чином відбудеться вшанування героїв.

На події також є судді, які будуть фіксувати час проходження дистанції учасниками. Також всі, хто долучається, сплачує внесок від однієї гривні, і ці кошти ми передамо на потреби 104 окремої автомобільної бригади Сил логістики Збройних Сил України імені Остафія Дашкевича".


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100