реклама

реклама

Нещодавно головний державний санітарний лікар області, Генеральний директор Черкаського обласного ЦКПХ Володимир Папач, завідувачка відділу імунопрофілактики Центру Ірина Шуляренко разом із заступником начальника УОЗ Черкаської ОДА Тетяною Бондар та лікарем-імунологом дитячим Черкаської міської дитячої лікарні Інною Кімлик зустрілися із представниками Черкаської обласної Ради Християнських Церков.

372845466_265895052920746_4073497107409109688_n

Під час зустрічі учасники обговорили питання, пов’язані з епідеміологічною ситуацією в Україні та області, зокрема щодо вакцинокерованих інфекцій, ризики їх розповсюдження у зв’язку з недостатнім охопленням профілактичними щепленнями населення, у тому числі вірян, заходи профілактики інфекційних захворювань.

Головний державний санітарний лікар області Володимир Папач зазначив, що найдієвішим способом профілактики інфекційних захворювань є вакцинація, та наголосив, що сьогодні в умовах війни проблема невакцинованого населення – це фактично проблема державної безпеки:

«Тільки 95% охоплення щепленнями дітей убезпечить нас від спалахів, можливих масових захворювань. Наразі ж у Черкаській області показник охоплення щепленнями – 80-85%. Активізувалася низка хвороб, приміром, кір. Ця хвороба має циклічність, кожні п’ять років загострюється і дає спалахи. У нашій області такий спалах був у 2017-2019 роках. Тож сьогодні в області, як і в усій Україні, існують високі ризики повторного спалаху цієї небезпечної хвороби».

Учасники заходу висловили свої думки щодо імунізації, а також підкреслили важливість інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з метою формування свідомого позитивного ставлення у людей щодо необхідності проведення профілактичних щеплень.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Алекс 30.08.2023 09:55
І хто має відкат з вакцинації????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100