Черкащина досягла загальної кількості готовності закладів до очного навчання в обсязі 97% загалом. 8 шкіл працюють додатково над будівництвом укриттів, і 16 закладів дошкільної освіти.

t81

Наразі засновники навчальних закладів визначаються з формою навчання, воно може здійснюватися як в очному форматі, в системі онлайн, або в змішаному форматі. Це визначається виходячи з безпекового стану нашої області, спілкуватися з батьками. Уже відомо, що в більшості випадків ми будемо мати очний та змішаний формати навчання, повідомив сьогодні начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

IMG_20230829_175047

– У деяких закладах повідомляють, що сьогодні не буде здійснюватися навчання в дистанційному форматі, ця інформація не відповідає дійсності. Ситуацію будуть оцінювати, і батьки зможуть обирати: змішаний, або сімейний формати, а також екстернат, – зазначив начальник ОВА.

За його словами, кожен заклад освіти, де навчання передбачається в очному форматі, повинен дотримуватися певних вимог до укриттів: мати створені запаси ліків, води, матеріально-технічних ресурсів.

Ігор Табурець розповів, як буде організоване дистанційне навчання, через неможливість переходу на очне:

– Там, де очне навчання створити неможливо, у нас буде завдання - створити інші види доступу до освіти. У першу чергу: забезпечення та нормальний доступ до інтернету, з нормальною швидкістю. Близько 5000 дітей ВПО приступлять до навчання на Черкащині, саме тому, завдяки нашим партнерам, ми придбали півтори тисячі ноутбуків, необхідних під час дистанційного навчання.

Начальник ОВА наголосив, що приділили увагу й можливості навчання під час відключення електроенергії. Практично всі заклади освіти забезпечені додатковими елементами живлення (генераторами, додатковими акумуляторами), щоб процес навчання міг вестися безперервно.

– Очікуємо непростий осінньо-зимовий сезон, але освіта має залишатися стійкою, а головне – якісною, щоб це не була «освіта заради освіти», – підсумував Ігор Табурець.

IMG_20230829_175010

Про класи безпеки розповів заступник начальника ГУ ДСНС області із запобігання НС Олександр Євпак. Він повідомив, що за два роки роботи, на території області функціонують 46 класів безпеки, 36 із них створено у 2023 році.

Клас безпеки – це інтерактивна локація, де є все необхідне для легкого засвоєння інформації, яка допоможе зберегти життя.

– Ми, ДСНС, беремо участь у створенні даних класів, а саме: надаємо методичні рекомендації по утворенню куточків протимінної, пожежної безпеки, куточків цивільного захисту та інших наших тем, – сказав Олександр Євпак.

Найбільше класів безпеки функціонує у школах Черкаського району – 20 локацій, у Звенигородському районі – 14 класів безпеки, в Уманському – 12.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100