Дводенний візит до Черкас польської делегації із Бидгощського окружного музею ім. Леона Вичулковського працівники обласного краєзнавчого музею вирішили завершити нестандартно, показавши їм, як 9 листопада наші предки святкували День Святої Параскеви-П’ятниці.

На вході поляків зустріли традиційно – хлібом-сіллю, а також почастували горілкою з салом.


Потім, давши їм в руки хустину, повели на гостину, де біля імпровізованої хати гостям із сусідньої країни показували, як жінки займаються прядінням.


Поляки потанцювали із кужелем, послухали українські пісні у виконанні художнього колективу із села Свидівок, і покуштували українські страви, які спеціально приготували самі ж працівники музею.

– Ми не хотіли, щоб зустріч була схематичною, тому показали гостям ті заходи, які проводимо для наших відвідувачів, – говорить заступник директора Черкаського обласного краєзнавчого музею Тетяна Кайдалова.

За два дні польська делегація встигла презентувати черкаським колегам свій музей, побувати в краєзнавчому та художньому музеях, поспілкуватися із головою черкаської облради Валерієм Черняком.


– Поки це був пробний візит польської делегації до Черкас, – пояснює Тетяна Іванівна. – На запрошення голови правління Черкаської обласної організації «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського» Геннадія Лінєвича приїхали дві особи – директор музею Міхал Возняк та завідувач відділу освіти та зв’язків Марчін Здановскі. Тепер ми плануємо підписати із польськими гостями угоду та побувати у їхньому музеї.


Окреслюючи мету приїзду на Черкащину, пан Міхал Вознюк наголосив, що цього разу візит присвячений саме Леону Вичулковському, відомому великому польському художнику 19-20 століття, який багато років проживав в Україні, створював тут свої шедеври. Тільки картин рибалок на р. Гнилий Тікич нараховується в Варшавській національній галереї 30 одиниць. Досліджувати цей період життя свого земляка поляки хочуть розпочати саме з Черкащини.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 кактус 11.11.2012 12:54
Який же нафталін... Краєзнавчий музей розчаровує...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Кілок 09.11.2012 23:51
Ох, який же гостинний край Богдана і Тараса! :P :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Оксана Колісник 09.11.2012 21:13
Із задоволенням подивилася б роботи Вичулковського.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100