реклама

реклама

У Черкасах перед 1 вересня говорили про те, чи готові навчальні заклади міста убезпечити дітей під час повітряних тривог, в умовах навчання офлайн.

IMG_20230831_133735

Директорка однієї з гімназій Ірина Топчій повідомила про завершення ремонту укриття, розташованого у підвалі навчального закладу:

– Приміщення забезпечене вентиляцією, освітленням, тут діти можуть перебувати без шкоди для здоров'я, протягом необмеженого проміжку часу. Є система очистки питної води, її вистачить на всіх дітей у сховищі. Також зроблено 7 стаціонарних санвузлів і 7 біотуалетів. Крім того, укриття підлаштоване під маломобільні групи населення.

За її словами, в укритті зможуть перебувати в належних умовах, навіть коли пропаде електроенергія. Встановлені насоси, які вручну допоможуть користуватися туалетами, вентиляція, яка вмикається вручну, є можливість перекривати всі працюючі клапани.

– Колишній 50-метровий тир після капітального ремонту перетворився на приміщення подвійного значення: це єдиний тир, де в Черкасах можна здавати нормативи майстра спорту зі стрільби, в той же час він слугує укриттям для учнів школи. У тирі встановлений клапан, який блокує повітря, тому приміщення може використовуватися як антирадіаційне, – сказала директорка.

20230831094419

Усього в школі навчаються більше тисячі учнів, всі ці площі дозволяють вивести заклад на навчання офлайн у дві зміни.

Про облаштування укриттів у черкаських навчальних закладах розповів міський голова Анатолій Бондаренко.

20230831094143

– Сьогодні в місті проводяться роботи по облаштуванню укриттів у 19 школах, на суму 61 мільйон 4900 гривень. Деякі підвальні приміщення просто неможливо пристосувати, ми змушені використовувати інші, які знаходяться поряд із навчальними закладами. Незважаючи на це, фактично 100% наших шкіл забезпечені бомбосховищами. 18 мільйонів 113 тисяч гривень 885 гривень використали на дитсадки – 53 заклади дошкільної освіти, – сказав міський голова.

20230831095655

За словами Анатолія Бондаренка, якість укриттів приблизно однакова у всіх школах, всюди – це найпростіші шкільні підвали. Поштукатурені стіни, зроблена підлога, зроблена вентиляція: може відрізнятися, наприклад, колір стін, у деяких закладах для підлоги використаний бетон підвищеної міцності.

Він нагадав, що батьки можуть обирати форму навчання для своєї дитини: офлайн чи онлайн.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+19 #3 Світлана 31.08.2023 21:27
Фантазер, ти його називала... Школа №........ - бомбосховища не має. Сім шкіл міста (зі слів того же бондаренка) не виходять на очне навчання. На кого розрахований цей потік л.йна? І да, - санвузли, очистка води, біотуалети топчій для себе вичавила. А інші школи чекають арешту бондаренка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 О, тир! 31.08.2023 21:14
Дійсно, приміщення подвійного значення! Стирили на його перебудові ого-го як! І в той же час - потужна історія стрільби в ньому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 І лідерство у школи №28 31.08.2023 18:51
з її нехваткою вчителів-позаурочників, перехоплює наша стара-стара знайома та її школа! Чим відповість наша нова знайома? Чим?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100