реклама

реклама

Власникам черкаських ОСББ, які, починаючи з 2020 року, капітально відремонтували ліфти в будинках власним коштом, тепер відшкодовують 70% вартості ремонту з бюджету міста. Повернення коштів можливе завдяки міській програмі підтримки ОСББ. За 8 місяців цього року таке відшкодування вже отримали 78 будинків міста. Тут відремонтували 242 ліфта.

img1677740050

Повернення коштів можливе завдяки міській програмі підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки. Вона затверджена рішенням Черкаської міської ради №41-46 від 18 травня 2023 року.

Як інформує департамент житлово-комунального комплексу, станом на 4 вересня цього року ОСББ Черкас отримали майже 5 мільйонів 430 тисяч гривень  відшкодування за капітально відремонтовані ліфти. Загалом у межах програми на капітальний ремонт ліфтів упродовж нинішнього року з бюджету міста виділено 15 мільйонів гривень.

«Аби не допустити зупинки та відключення ліфтів, співвласники змушені були ремонтувати їх власним коштом. Тепер завдяки міській програмі вони отримують компенсацію частини витрачених коштів. Про цю програму та перелік необхідних документів керівників будинків своєчасно поінформували наші фахівці», – зазначив в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук.

За словами начальниці відділу сприяння ОСББ Оксани Прітченко, прийом заявок від об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на відшкодування коштів триває і зараз. Зокрема, станом на 4 вересня 2023 року в опрацюванні  відділу знаходяться документи ще 9 об’єднань, де коштами співвласників відремонтовано 20 ліфтів.

«Щодня до відділу надходять по 3-5 звернень від об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які відразу ж опрацьовуються та готуються відповідні проекти рішень виконавчого комітету», – говорить фахівчиня.

Нагадаємо, що консультації про подання заявок можна отримати у відділі сприяння ОСББ департаменту Черкаської міської ради (к. 508,  вул. Байди Вишневецького, 36, тел. 544 555).

Докладніше з Програмою підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки можна ознайомитися за посиланням  https://bit.ly/3PmHNNc .

Про це йдеться на сайті Черкаської міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100