Тут створюють незвичайний прихисток для дворових котиків, що дозволяє їм   ховатись від холоду і дощу у підвалах…не заходячи до них. Це дерев’яні короби усередині підвалів, що кріпляться до підвальних віконець, даючи можливість тваринам сховатися у них від негоди – і не проникати безпосередньо до підвальних приміщень. Задоволені навіть мешканці, що були категорично проти котів – їх підвали убезпечені від  появи пацюків і мишей.

изображение_viber_2023-04-11_16-19-56-929

- Умань визнала котів повноправними мешканцями і частиною екосистеми міста два роки тому.  Це можливість привернути  увагу людей до необхідності захисту вуличних тварин, що не з власної волі опинились на вулиці і стали залежними від людської відповідальності та гуманізму, – розповідає керівник уманського благодійного фонду «Серце Друга», депутат Черкаської обласної ради Яніна Тиховська. –   Однозначно: тварини не повинні жити на вулицях, у кожної бездомної тварини має бути дім. Проте із кожним роком тварин на вулиці викидають все більше – а в більшості міст України притулків для котів немає. У Черкасах та Умані так само - є приватні притулки  зоозахисників, на рівні міст організованої альтернативи перебування для котів, що опинились на вулиці, просто немає.

изображение_viber_2023-04-11_16-19-56-717

- Частиною екосистеми котів давно визнано у дуже багатьох містах України -  Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Рівному, Запоріжжі, Полтаві, Луцьку, Херсоні, тощо. Але дуже важливі наступні кроки – скажімо, Черкаси, визнавши котів частиною екосистеми, у популяризації гуманного ставлення до бездомних тварин не просунулось, - констатує депутат Черкаської міської ради Надія Івашкова. – Є міста, де у літню спеку місто встановлює поїлки для бездомних тварин, є міста, де комунальні підприємства встановлюють котохатки.

изображение_viber_2023-04-11_16-19-57-012

Зважаючи на постійні проблеми із дотриманням мешканцями заборони закривати від котів віконця підвалів, виникла об’єктивна необхідність компромісного рішення на рівні міської ради. Незабаром вона розглядатиме правила благоустрою у м. Черкаси, куди ми пропонуємо включити пункт про необхідність створення альтернативи для бездомних тварин, які живуть при висотних будинках. Наприклад, такої, яку запровадили в Умані.

Про це повідомляє пресклуб реформ.

реклама

Коментарі  

 
-7 #2 Кошарні шаурмени 12.09.2023 12:38
Кошакам поталанило. Плануємо відкриття мережі МАФів - "Шаурма з міської дичини". 100% кроляче м'ясо, а не так як сьогодні, тільки +25% в додатку. Кролятина - це не толькі дієтічєскоє мнясо, но і ценний мєх! Польти шити на зіму будемо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Так тримати! 12.09.2023 12:03
Дійсно, новаційний проєкт. Ініціатива уманчан заслуговує на схвалення, всіляку підтримку і поширення. Ще б для людей щось придумали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100