реклама

реклама

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили розслідування щодо керівниці суду одного із районів Черкаської області, яка виправдовувала збройну агресію російської федерації проти України.

4

Обвинувальний акт направлено до суду, повідомляє пресслужба ДБР.

Бюро встановило, що після повномасштабного збройного вторгнення росії суддя під час особистих бесід з колегами та друзями неодноразово виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

Вона називала захоплені території України «освобожденными», а окупантів називала «нашими» та визнавала АР Крим частиною росії. Посадовиця неодноразово відвідувала тимчасово окупований Крим, зокрема, навіть зустрічала на півострові новий 2023 рік.

Суддя тлумачила збройну агресію рф проти України як вмотивований крок, виражений стратегічною важливістю Криму, та обвинувачувала ЗСУ у невиправданій агресії проти мирних українців.

Обговорюючи російські ракетні удари по українських населених пунктах, суддя трактувала влучання російських ракет у цивільні будинки як економію рф дорогих високоточних ракет, через що вони попадають по мирному населенню, і наголошувала, що, зокрема, Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські.

Вона стверджувала, що українські снайпери стріляли у людей, а українська армія використовувала населення як «живий щит», не випускаючи їх з міста, виганяла з власних квартир, кидала гранати в підвали через те, що люди розмовляли російською мовою.

Посадовиця заперечувала викрадення й вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України тощо.

Суддя обвинувачується у виправдуванні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, визнанні правомірною окупації частини території України, вчиненого службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #6 jack 15.09.2023 15:26
Цитую Я черкащанин:
Як така людина могла очолити суд?

Суддею її призначали, мабуть, ще за Януковича. Якщо не за Кучми. А от якого біса, і за чиєю вказівкою ця потвора не лишилася в Лугандоні, а приперлася на Черкащину, і ХТО її тут головою суду призначив - питання цікаве.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #5 Макуха 15.09.2023 14:21
Оце так суддя, ні хр.на собі..
Хто нас судить, оці потвори?...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 СОЛДАТ 15.09.2023 13:54
Цитую Я черкащанин:
Як така людина могла очолити суд?

Згідно статті 128 Конституціі Украіни призначення на посаду судді відбувається президентом Украіни згідно подання вищоі ради правосуддя.Тепер єдине питання - який саме президент призначив на посаду цю потвору.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Іван 15.09.2023 13:43
Щоб стати суддею треба знати куди та скільки заносити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Я черкащанин 15.09.2023 12:55
Як така людина могла очолити суд?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Перехожий 15.09.2023 02:16
Кажуть, щоб стати суддею потрібно мати особливу освіту, здати специфічні тести і пройти спеціальний конкурс. А виявилося що донецька сучка приперлася сюди тому що їй вислуги років не вистачало для отримання пенсії, а глибока ненависть до України не дозволяла їй тримати язик за зубами. Жаль, що не можна притягнути до відповідальност і тих хто її сюди призначив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100