реклама

реклама

Прохання про відвід судді Олександри Гуменюк, яка веде справу стосовно очільника Черкаської єпархії УПЦ МП Митрополита Феодосія, не задовольнили.

Прохання про відвід судді, яка веде справу стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП, не задовольнили. Суспільне Черкаси/Оксана Швед


Про це пише “Суспільне”.

Нагадаємо, наприкінці минулого засідання потерпілий по справі Володимир Педько написав заяву про відвід судді. Він наголосив, що “суддя має упереджене ставлення до Снігірьова, потурає йому”.

Під час засідання Педько зазначив, що, на його думку, обвинувачений не раз порушував умови перебування під домашнім арештом:

“Він продовжував постійно вести відеозвернення, де негативно характеризує і владу, і державу, яка, на його думку, вчиняє гоніння на нього і його церкву. Навіть на минулому засіданні він висловлював якісь теорії змови, нібито його прослуховують через електронний браслет тощо”.

На думку Володимира Педька, суд має підстави, щоб суд обрав йому інший, більш жорсткий, запобіжний захід.

“Наш адвокат подавав клопотання про те, що він порушує умови перебування під домашнім арештом, однак суддя не вчиняла ніяких дій”, — додав Педько.

Захисник Снігірьова своєю чергою зауважив, що, на його думку, подаючи таке клопотання, потерпілий мав обґрунтувати свої припущення:

“Все те, про що говорить потерпілий, уже розглядали у судовому розгляді, і суд приймав відповідні рішення. Основне посилання заяви — те, що Снігірьов не несе покарання, якого, на думку потерпілого, він заслуговує”, — зазначив він.

Він додав, що таким чином потерпілий намагається тиснути на суд.

Обвинувачений Денис Снігірьов теж вважає, що потерпілий хоче тиснути на суд:

“Все затягується стороною обвинувачення. Я не завершував ніяких злочинів. Ми з суддями не знайомі і ми вимагаємо справедливості”.

Після нарадчої кімнати суддя Ольга Кончина оголосила, що для задовільнення прохання про відвід судді, яка веде справу стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП, підстав немає.

Нагадаємо, 16 січня 2024 року сторона обвинувачення вже просила усунути суддю від процесу, адже, за словами прокурорів, у судді було лояльне ставленням до підсудного. 19 січня Соснівський суд не підтримав клопотання прокурорів про усунення судді у справі про керівника Черкаської єпархії митрополита Феодосія.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 123 16.04.2024 15:07
101 серія судового театру. Потерпілий, мабуть, вже й сам не радий що подав позов. Думав раз-два і матиме успіх. Але в судах так не буває.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100