Село Озірна Водяницької громади на Звенигородщині два дні поспіль, 22-23 вересня, було культурним осередком району, а то й області. На фестиваль ретро-техніки в село з’їхались звідусюди, найбільше, звісно, з Черкащини, але були і мешканці інших регіонів України і, навіть, іноземці, пише сайт "Вісті Черкащини".

381222264_6566809440079172_6355132902340063231_n-1536x1031

«Ми не могли пропустити цей фестиваль. Заздалегідь відзначили в календарі як обов’язкову до відвідування подію, адже такого в нашому регіоні ще не було. Особливо чекали на нього мій 10-річний внук Андрійко та його хрещений батько Ласло із Будапешта, що гостював у нас зі своєю родиною. Емоцій не передати! Це ніби крок за кроком переносишся в іншу епоху. Кожен експонат дихає історією, в яку хочеться пірнути, відчути її зсередини. Цікаво, хто був власником цих авто, як довго вони служили, як одягалися люди, що жили в ті часи. Неймовірно захоплююче. Ласло з Андрієм, мабуть, перефоткались коло всіх автомобілів, а ми з жіноцтвом здебільшого насолоджувались атмосферою, представленими предметами старовини, виступами артистів. Дуже сподіваємось, що цей фестиваль переросте у щорічний. У нього великі перспективи!» – розповіла Раїса Кучерява зі Звенигородки.

Для порівняння: були на фесті й сучасні та переобладнані, вдосконалені авто.

І все ж головною метою цього культурного заходу, як майже всіх нині в Україні, була благодійність: збір коштів для наших мужніх, незламних оборонців. І з цим завданням організатори фестивалю успішно впоралися: зібрано понад 140 000 грн на дрони для 72-ої механізованої бригади та 159-го окремого батальйону, в яких служить чимало мешканців Звенигородщини.

«Тисячі людей об’єдналися, щоб допомогти нашим військовим:

– місцеві підприємці приготували борщу, вареників, пиріжків, насмажили карасів, дерунів – виручили 17 000 грн,

– 70-річна бабуся Тетяна Олександрівна зібрала всю дрібноту в гаманці – вийшло 6 грн 50 коп,

– байкери з Черкащини та Одещини тихенько опустили в скриньку 200 доларів,

– юнак під час аукціону купив прапор 72 бригади з написом «Україна або смерть» та підписами захисників за 6000 грн,

– підліток прийшов за лаштунки і віддав 500 грн,

– 6-річна Катруся прибігла до мене зі 100 гривнями і сказала на вушко секрет про татка, який тепер її «ангелочок» і якого вона чує…

2 дні люди несли… несли… несли до скриньок кошти.

2 дні щемило в серці», – поділилась враженнями на своїй сторінці в фейсбук ведуча заходу Ольга Касьянова.

Ну що ж, початок покладено. Будемо сподіватися, що наступного року вже проводитимемо цей фестиваль у вільній від окупантів країні, а кошти збиратимемо не на оборону, а на відновлення нашої квітучої держави!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100