реклама

реклама

18 вересня в рамках SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS 2023 компанія Cheil Engineering (www.cheileng.com) презентувала проєкт «Uman Smart City Master Plan»/«Створення генерального плану розумного міста Умань» (http://www.engdaily.com/news/articleView.html?idxno=16883), який став єдиним українським переможцем в конкурсі глобальної програми співробітництва K-City Network 2023, ініційованої Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея (MOLIT).

З української сторони в заході взяли участь: Уманський міський голова - Ірина Плетньова, перший заступник голови - Олег Ганіч, виконавчий директор ГС «Хай-Тек Офіс Україна» - Андрій Бірюков та координатор проєкту - Наталія Матковська (експерт ГС «Хай-Тек Офіс Україна»).

384106415_710210421147899_7981707818917273784_n

Проєкт є одним із шести пріоритетних проектів корейсько-українського партнерства та першим українським проектом реконструкції, який замовив уряд Республіки Корея. Даний проєкт фактично засвідчує початок участі Республіки Корея в післявоєнній відбудові України вже зараз.

Cheil Engineering здійснює загальне управління проєктом. Крім того, у супроводі проєкту беруть участь Korea Water Resources Corporation, HANA Urban Institute, Korea Institute of Land and Urban Planning, Samjong KPMG.

В рамках проєкту, який триватиме з вересня 2023 по квітень 2024 року, в Умані за участі корейських та українських експертів буде розроблений Master Plan розумного міста, який буде стосуватися різних галузей: туризм; інфраструктура; транспорт на основі підходів та принципів післявоєнного відновлення.

Також, в рамках проєкту буде розроблена бізнес-модель та план залучення фінансових ресурсів для створення та управління розумним містом.

Сьогодні Україна потребує відновлення інфраструктури. Компанія Cheil Engineering керує підрозділом Ecosmart City з 2019 року, має реалізовані ноу-хау рішення в таких країнах як Індонезія, Малайзія, В'єтнам і Болівія та планує на основі практичної реалізації проєкту в Умані запропонувати іншим містам України емпірично перевірену модель відбудови та розвитку.

Заявка для конкурсу K-City Network 2023 була підготовлена експертами, залученими громадською спілкою «Хай-Тек Офіс Україна», яка є українським партнером реалізації проєкту.

Про це пише Уманська міськрада

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Сергій 12.03.2024 19:24
Потрібно самому створювати бізнес та завдяки йому відновляти країну. Особисто я можу вам порекомендувати відкрити свій інтернет-бізнес. Це дуже прбутково
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100