Стартувала нова навчальна програма від U-LEAD «Кроки для спеціалістів: Управління проєктним циклом-2023». Серед громад Черкаської області відбір пройшли команди з Христинівської та Шполянської громад.

medium-shot-people-looking-post-its

Як повідомляють у Програмі U-LEAD, навчальна програма має підсилити інституційну стійкість громад в залученні зовнішніх ресурсів через навчання проєктних команд. Адже учасниками програми стали команди, що складаються з представників органів місцевого самоврядування, комунальних інституцій та громадських організацій. А залучення додаткових ресурсів на проєктній основі набуває важливого значення в умовах військової агресії проти України та обмеженого бюджетного фінансування в громадах, а також враховуючи повоєнні перспективи відбудови.

Експерти U-LEAD розділили навчальну програму на 9 основних кроків, поєднавши у них теорію, практику, а також опрацювання власної проєктної ідеї самостійно та консультуючись з експертами.

У результаті навчальної програми громади зможуть: визначати проблему, формувати мету, завдання, результати, планувати заходи та бюджет проєкту; комбінувати «м’які» та «тверді» складові проєктів; презентувати свою проєктну ідею потенційним донорам.

Як повідомив керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області Сергій Слинько, навички проєктного менеджменту можуть бути корисними для територіальних громад під час війни, оскільки це можливість залучення додаткових ресурсів для розвитку, відновлення територій, відбудови, включаючи інфраструктуру, економіку та соціальні системи.

«Кроки для спеціалістів: Управління проєктним циклом-2023» створять основу для можливостей проєктних команд громад щодо продуктивного співробітництва з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями. За результатами навчання за умови успішного проходження підсумкового тестування учасники програми отримають сертифікати.

Пресслужба Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100