реклама

реклама

Біля Стіни Пам’яті зі світлинами загиблих захисників і захисниць України, що на площі Слави, побували у День захисників і захисниць батьки, дружини, діти, родичі загиблих героїв. Не стримуючи сльози вони вдивлялися в обличчя своїх рідних, клали квіти, пошепки розмовляли.

Серед них, мати загиблого Героя Олександра Гвоздя Ірина Горенко.

«Стіну Пам'яті встановили з ініціативи родин загиблих воїнів, яку підтримав міський голова Анатолій Бондаренко. Ми просили Анатолія Васильовича встановити “Стіну Пам’яті” саме на площі Слави. Сім’ї  брали активну участь в обговоренні як вона виглядатиме. На стелі фото наших Героїв  здавалось, що сьогодні вони були разом з нами. Хочу щиро подякувати міському голові Анатолію Бондаренку, керівникові патронатної служби Миколі Добровольському за постійну  дієву підтримку. У міській раді за їхньої ініціативи створено невеличкий підрозділ, що опікується родинами загиблих (кабінет 106). Там працюють Олена Ложешнікова, Русудана Павліченко, до яких родини загиблих завжди можуть звернутися за будь-якою допомогою, знаючи, що їх почують, їм допоможуть», - каже пані Ірина.

фото1

Прийшла на відкриття Стіни Пам’яті  Олена Демченко, мати загиблого Героя - молодшого сержанта Володимира Демченка. Розповідає: «Є на стелі й портрет мого сина- Володимира Демченка. Він загинув у травні 2022 року в Донецькій області біля села Новоселівка. Йому було лише 25 років… Дякую йому за 25 років щастя... Приємно, що вклонитися пам’яті наших Героїв прийшло багато людей. Хочу подякувати  міському голові  за всебічну підтримку родин загиблих воїнів.

Після вшановування воїнів на площі Слави, заходи традиційно відбулися біля місць поховання на Алеї Героїв. Там військовий капелан Назарій відслужив поминальну панахиду за полеглими захисниками і окропив кожну могилу святою водою.

У цей день пам’яті і свята українського козацтва міський голова запросив родини безкоштовно відвідати зоопарк. Для декого з малечі близьке знайомство з тваринами було першим в житті, діти отримали свій заряд позитивних емоцій.

фото4

«Дякую містянам, міському  голові за гідне вшанування пам’яті наших Героїв. Важливо, що віддати шану їм прийшло багато людей, що Стіна  Пам’яті встановлена на святому місці. Можна зайти до церкви помолитися. Сьогоднішнє вшанування пам’яті  було по домашньому теплим. Ми всі зустрілись родиною, всі стали рідні та близькі, привітались та побачились особисто, нові родини відчули нашу єдність та підтримку один одного, - ділиться враженнями дружина загиблого Героя, мати двох синів, які зараз боронять рідну Україну, Лариса  Сергєєва. - Окрема подяка Анатолію Бондаренко за надання транспорту до кладовища та зоопарку. Відвідування зоопарку дало море позитивних емоцій, які так зараз нам усім потрібні»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100