реклама

реклама

Минулі вихідні для Канева були насичені культурними подіями. Так, 30 вересня ц.р. на Тарасовій горі відбувся круглий стіл, присвячений презентації нового культурного проєкту «Канів. Шлях до себе». Захід  об’єднав довкола себе ініціативну групу вкладі небайдужих політиків, успішних підприємців, громадських та культурних діячів.

До її складу ввійшли члени БО «МБФ «Українська родина», працівники Шевченківського національного заповідника, учасники Школи Стратегічних Архітекторів(KMBS), лідер Світового Конгресу Українців в Україні, Асоціація «Подружжя українських дипломатів», знакові особистості в Україні і Світі, громадські діячі і активісти місцевого самоврядування Канева.

385062053_640383324949254_3576237279581894573_n

На заході були присутні третій Президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною, директор Представництва Спілки Конгресу українців в Україні Сергій Касянчук, керівниця НІМЗ «Бабин Яр» Роза Тапанова, виконавча директорка Українського дому в Давосі Уляна Хром'як, керівник Черкаського Хабу БО «БФ»МХП-Громаді» Віталій Очеретяний, засновниця спілки «Подружжя українських дипломатів» Тетяна Сибіга, журналістка, телеведуча Анжеліка Рудницька.

Створення простору ідентифікації для українців в Україні та Світі, пошук шляхів створення нового духовно-культурного простору проходив під координацією БО «МБФ «Українська родина», як основного організатора даного заходу.

В ході заходу Канівський міський голова Ігор Ренькас зазначив, що щиро вдячний за увагу до Канева та виголосив впевненість, що підтримує і буде підтримувати всі ініціативи,промоції та розвиток Канева на рівні України та світового простору.

Після обговорень учасники проєкту відвідали презентації символічних бурштинових виробів «Дякую Серцем» та «Намисто Перемоги». Присутні мали змогу долучитися і разом закласти капсулу на місці майбутнього будівництва «Храму Серця» біля Галереї, що у підніжжя Тарасової гори. Отець Сергій освятив місце де буде знаходитися «Храм Серця» та побажав присутнім миру і Божого благословення. Прикметно, що всі ці унікальні місця та експозиції складають єдину мозаїку Канева та світового українства.

Опісля, організатори заходу презентували проєкт реконструкції Шевченкової Алеї, а присутні мали змогу висадити яблуні, вишні та калину, які найчастіше у своїх творах згадував Шевченко.

На завершення гостей вітали у Канівському вищому професійному училищі, де пригощали стравами, які приготували студенти навчального закладу, а також провели екскурсію укриттям та презентували виставку робіт вихованців. У стінах навчального закладу відбулася і презентація «Безпечний розумний простір» голови правління БО «МБФ «Українська Родина» Дмитра Олійника.

Канівська міська рада висловлює подяку Галині Симхі, яка об’єднала у Каневі потужних людей, голові правління БО «МБФ» Черкаська родина» Дмитру Олійнику, який організував спільно з Канівськими громадськими активістами такий щирий та потрібний захід. Також за підготовку та організацію слова вдячності КП «Місто», КП «Агенція розвитку Канівської громади», управлінню економічного розвитку та відділу культури Канівської міської ради.

Про це інформує Канівська міськрада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100