21 вересня, шоста ранку. Черкаси здригнулися від влучання ракети у середмістя. На місці працюють спеціальні служби.  Фельдшерка екстреної медичної допомоги Юлія пригадує: на момент вибуху перебувала в укритті неподалік, повідомляє «Вікка».

3

Юлія Пальонна, фельдшерка медицини невідкладних станів на Черкаській станції ЕМД, розповідає:

– На момент повітряної тривоги всі бригади базуються в укриттях. Так вийшло, що наша бригада, 18-та, була найближче до місці події. Після вибуху ми отримали виклик і за одну хвилину ми вже були на місці.

2

Їхня бригада прибула першою на місці події. Фельдшер Микола розповідає: саме на них лягло відповідальне завдання: оцінити рівень безпечності і зібрати перші дані про постраждалих.

– Вона сказала, «я адміністратор цього готелю». Тому ми зрозуміли, що вона має інформацію про кількість потерпілих, скільки, в яких номерах, на якому поверсі проживали люди. І ми вже цю інформацію передали оперативному штабу, – говорить фельдшер Микола Козоріз.

Усього ж на місці вибуху працювали 8 бригад медиків, тобто 36 осіб. Шістьох потерпілих відвезли на госпіталізацію. Також зверталися люди з незначними травмами і гострою реакцією на стрес. Усі отримали допомогу. Фельдшери кажуть: свою справу знають відмінно.

1

– У нашому центрі створений навчально-тренувальний відділ, де всі працівники не тільки черкаської станції, а й з усієї області проходять навчання, – каже Микола Козоріз. – Ми відпрацьовуємо сценарії масових випадків, як проводити правильно сортування, як надавати правильно допомогу потерпілим, як його правильно обстежити.

Попри вибух, дим і пожежу, медики зберігали зосередженість. Зізнаються, в цьому допомагає усвідомлення власної відповідальності.

– Почувши вибух і отримавши виклик, звісно, була певна тривога, але вона була більше через нерозуміння, який масштаб влучання і скільки потерпілих. Але ми їхали впевнені і знали, що люди потребують нашої допомоги. Ми можемо і вміємо це робити, – говорить Юлія Пальонна.

1

Микола Козоріз додає:

– Нам допомагає розуміння, що там людям потрібна допомога. А ми люди, які її надаємо. Хочемо зробити все по максимуму.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100