реклама

реклама

Температурні показники дають можливість допрацювати заходи щодо опалення в Черкаській області. 16 підприємств теплоенергетики на Черкащині, більше тисячі котелень соціальної сфери готові, 61 водопровідна споруда оглянута, заготовили протиожеледну суміш, підготували техніку, всі служби готові до реагування. До нового опалювального сезону підготували резервне живлення, паливо, врахували досвід аварійних відключень, повідомляє  заступник голови обласної державної адміністрації Антон Царюк.

384552184_326787233172240_5941912642574787376_n

За допомогою спонсорів резервні генератори на теплопостачальних підприємствах підготували. У разі настання критичних ситуацій розроблені та затверджені плани дій.

– По Черкасах розроблено план, щоб переключити споживачів на інше теплопостачальне підприємство у разі потреби. Встановлені та ще довстановлюються резервні котельні по районах. Щоправда, довелося зіштовхнутися з новими викликами, водогінні мережі та тепломережі були пошкоджені в Смілі під час удару, але це вирішено вже. Залишаються питання фінансового характеру, так підприємствами теплопостачання дотримано мораторію на підвищення тарифів. Але підприємства працювали в збиток – різниця становить 876 млн грн. Є потреба компенсація різниці в тарифах, – зауважив Антон Царюк.

386884754_337698915333703_59089781285286201_n

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець додав, що важливо продумати компенсаційні заходи, якщо щось одне вийде з ладу, щоб працювало щось інше і щоб можна було залучити ресурси.

Додатково всі котельні забезпечені генераторами, повідомив Віталій Мацюк, в. о. голови Корсунь-Шевченківської тергромади, єдине – це питання аукціонів, бо важко конкурувати з бізнесом, тож просить спрощену систему закупівлі дров.

– Часто за бізнесом, який купує для себе, важко конкурувати. Хотіли б прямі договори з фіксованою ціною, – каже Віталій Мацюк.

Мер Городища Мирошник Володимир розповів про досвід залучення донорів для переведення котелень на альтернативні види палива. Котельні ставили в закладах освіти.

Міський голова Сміли Сергій Ананко згадав, як і у Смілі в серпні впала ракета, зруйнувавши водогін. Півтора кілометра труби водопостачання замінили, а в цей час рятувальники підвозили воду. Сьогодні вода в місті подається цілодобово. Витратили більше 3 млн гривень на ліквідації аварії внаслідок російської агресії. Нині відновлюють теплопостачання на території, де було влучання ракети.

Так само міський голова Сміли порушив питання різниці в тарифах, яке турбує це місто.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100