Тальнівська громада та жителі Кобринового попрощалися зі своїм односельцем, захисником – Балакою Сергієм Миколайовичем. Навік залишиться він у наших серцях мужнім захисником, світлою та щирою людиною з відкритим хоробрим серцем, пише viche.ck.ua

Балака Сергій Миколайович народився 9 липня 1975 року у с. Заліське. Тут пройшли його дитячі та юнацькі роки. Після закінчення сільської школи юнак навчався у Козацькому професійно-технічному училищі.

fb_img_1697293154986

Далі була служба в армії, з 1993 року по 1995 рік Сергій проходив строкову службу у м. Керч у військово-морських силах Збройних Силах України.

Потім повернувся у рідні краї, де трудився у місцевому господарстві.

У 2005 році Сергій Балака переходить працювати робітником у Кобринівський навчально-виховний комплекс.

Працьовитий, беручкий чоловік будував плани на майбутнє. Його шанували односельці та колеги.Одружившись, Сергій Миколайович мріяв про щасливе сімейне життя, разом з дружиною Інною дбали про домашній затишок, піклувалися про діток. Сергій Миколайович гордився синочками, прагнув бути для них достойним прикладом.

У 2015 році Сергій Балака служив у зоні антитерористичної операції у 101-ій окремій бригаді охорони Генерального Штабу України. Був кулеметником, навідником ДШК.

Маючи військовий досвід та непереборне бажання відстояти рідну землю, захистити найдорожчих серцю людей, вибороти мирне майбутнє для України, з початку повномасштабного вторгнення чоловік прийняв для себе виважене рішення. 27 лютого 2022 року чоловік був мобілізований до лав Збройних Сил України. Старшого солдата Сергія Балаку було призначено на посаду старшого сапера відділення інженерно-саперного взводу військової частини.

Під час несення служби Сергій Миколайович був відзначений нагородами, грамотами та подяками. Його шанувало керівництво, поважали побратими за щирість, відвагу та справедливий характер. Він залишиться у їхніх серцях хоробрим воїном, добрим побратимом та вірним сином українського народу.

Старший солдат, старший сапер Сергій Миколайович Балака загинув 21 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, перебуваючи в Донецькій області.

У вічній тузі залишились – мама Тетяна Михайлівна, сестри Людмила і Любов, дружина Інна Петрівна, сини Денис і Назар.

Церемонія прощання із захисником Балакою Сергієм Миколайовичем відбулася 14 жовтня у селі Кобриновому.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Слава нашим Героям! 15.10.2023 17:59
Не забудемо... Помстимося!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100