реклама

реклама

Служба безпеки України блокувала злочинну схему нелегальної міграції з метою уникненні мобілізації. Організатора переправлення чоловіків призовного віку до країн ЄС затримано на Черкащині. Така «послуга» коштувала 200 тисяч гривень з людини.

395340566_696746929218887_4891892980354142737_n

За даними слідства, організатором незаконного виїзду потенційних призовників за кордон виявився мешканець Одеси, раніше судимий за розбій та бандитизм. Своїм «клієнтам» він обіцяв пакет документів, які сприятимуть безперешкодному проходженню через держкордон.

Підробні документи «ухилянти» повинні були отримати безпосередньо перед перетином кордону. Оплата відбувалась у декілька етапів як готівкою, так і на банківські рахунки. Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час передачі йому частини коштів у сумі 30 тисяч гривень. Під час обшуку в автомобілі «ділка» було вилучено мобільні телефони, банківські картки, блокнот з чорновими записами «клієнтів».

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Заходи з викриття та затримання проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури.

Про це повідомляє СБУ в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100