реклама

реклама

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного ворожого інформатора, який збирав розвіддані про локації Сил оборони та коригував російські обстріли на Донеччині. Серед основних цілей ворога були місця базування командування та бойових підрозділів ЗСУ.

Для збору розвідданих зловмисник «втемну» використовував знайомих та рідних, у яких розпитував «потрібну» інформацію під час розмов та листування. За даними слідства, інформатором виявився 29-річний уродженець Краматорська, колишній співробітник так званої «міліції «днр»».

438089715_454688353662829_9000302636227967474_n

Від початку збройної агресії рф він вийшов на колишнього колегу – представника керівного складу псевдоправоохоронного органу. Усю подальшу комунікацію з окупантами чоловік здійснював через підконтрольні їм інтернет-ресурси. У розвідувальних звітах він передавав електронні карти з відмітками об’єктів і даними щодо орієнтовної кількості особового складу та військової техніки українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили коригувальнику про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Нині зловмисник переховується від правосуддя на території рф.

Йому загрожує до 12 років за гратами. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Про це пише прес-служба СБУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100