реклама

реклама

За останні два роки МОЗ  спільно з партнерами поставив до медзакладів Черкаської області близько 2 000 одиниць дороговартісного обладнання. Серед якого: ангіограф, КТ-апарат, С-арки, ШВЛ, УЗД, кисневі станції та інше критично важливе обладнання. Наразі медичне обладнання розподіляється до лікарень відповідно до їх ролі у спроможній мережі. Тобто доставляється до тих медзакладів, де воно працюватиме на повну потужність і рятуватиме життя пацієнтів, а не простоювати.

50845-65fe6a00_8a53_4a17_bc66_4f234b790cac

Про це міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив під час робочої поїздки у Черкаську область.

При цьому вже є амбітні плани щодо подальшого забезпечення лікарень Черкащини обладнанням. Зокрема, в Клінічному центрі онкології, гематології, трансплантології та паліативної допомоги невдовзі запрацює закуплений МОЗ лінійний прискорювач для лікування онкології. Наразі медзаклад вже на фінальній стадії будівництва спеціалізованого приміщення, де буде встановлено лінійний прискорювач.

«Попри війну наші пріоритети є незмінними – ми підтримуємо медзаклади та оновлюємо матеріально-технічну базу лікарень, щоб наші медики могли максимально оперативно діагностувати захворювання та надавати медичну допомогу пацієнтам. Сьогодні в онкоцентрі ми бачимо реальний результат – бункер для лінійного прискорювача вже майже на фінішній прямій. Саме тому, розуміючи готовність медзакладу до встановлення такого обладнання та оцінивши потік пацієнтів, МОЗ найближчим часом розгляне встановлення ще одного “лінійника” в онкоцентрі», – зазначив  Віктор Ляшко під час візиту до області.

В рамках візиту також було оглянуто кардіоцентр. До медзакладу за останні два роки було поставлено понад 60 одиниць необхідного обладнання. Загалом лікарі центру надають спеціалізовану медичну допомогу близько 60% всіх пацієнтів з інфарктом в області. За рік лікарі тут здійснюють 1500 операцій на серці та близько 300 – на відкритому серці.

«Раціональне використання дороговартісного медичного обладнання в кожному медзакладі – те, до чого ми наразі прагнемо. Лікарням, які його використовують ефективно і показують дійсно вражаючі результати, держава все більше допомагатиме з покращенням матеріально-технічної бази. Черкаський кардіоцентр – доволі показовий у цьому питанні. Тому, враховуючи потік пацієнтів та завантаженість ангіографічної операційної,  розглядатимемо можливість встановлення у медзакладі ще одного ангіографа. Це дозволить медикам оперативно обстежувати та лікувати патології судин різних органів», – додав міністр охорони здоров’я.

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабної війни до лікарень Черкащини вже доставлено й розподілено близько 2 тис. одиниць медичного обладнання та понад 12 тис. одиниць медичних приладів. Найближчим часом планується поставка ще 48 одиниць обладнання та приладів.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100