реклама

реклама

У Черкасах волонтери освітньо-культурного простору «Гончаренко-центр», переселенці з Донеччини та Херсонщини за підтримки КП «Дирекція парків» у парку "Сосновий бір" висадили хвойну алею на підтримку тимчасово окупованого міста Олешки. Загалом активісти посадили 20 дерев — по одному за кожен місяць, який жителі Херсонщини провели під російською окупацією.

7-2-768x768

«Олешки — це місто незламних людей, які навіть під окупацією чинять опір та не схиляють голову перед загарбниками. Місто, яке ми всі любимо й чекаємо вдома, як і десятки інших міст, селищ та сіл, які тимчасово захоплені ворогом. Ця алея — нагадування про українців, які чекають на ЗСУ та попри все залишаються відданими своїй країні. А ще подяка за їхню стійкість», — зазначила директорка «Гончаренко-центру Черкаси» Анна Драч, подякувавши також КП «Дирекція парків» за сприяння у реалізації задуму.

«Я виїхала з Олешок на початку війни, 24 лютого. Однак продовжую тримати зв’язок із ними, бо там залишились мої батьки, – не приховуючи сліз каже біженка з Олешок Аліна. – Прийшла, бо прочитала в соцмережах, що буде висаджено таку алею. Частина мене – це Олешки, і хочеться, щоб ця частина проростала тут».

2-3-1024x1024

Переселенка із Донеччини Лариса додає, що до війни в рідному місті займалась озелененням, тому прийшла садити дерева і сьогодні.

«Коли потримаєшся за дерево, посадиш його, – стає легше», – каже вона.

За словами жінок, всі переселенці чекають деокупації рідних місць, щоб повернутись додому. А доки цього не сталося – такі акції допомагають триматись.

6-2-1024x1024

Хвойна алея на підтримку жителів Олешок складатиметься з ялинок. Такий вибір також доволі символічний, адже ялина символізує вічне життя, стійкість та нескореність. Вони залишаються вічнозеленими навіть тоді, коли інші дерева скидають листя. І так само жителі тимчасово окупованих міст України — вони залишаються вірними та незламними.

Олешківська алея стала своєрідним продовженням Алеї тимчасово переміщених осіб, яку заклали в Сосновому бору після повномасштабного вторгнення і яка вже стала улюбленим місцем відпочинку черкасців та гостей міста. Олешківські сосни ростимуть неподалік від від Алеї ВПО – біля колеса огляду.

Про це повідомляє КП «Дирекція парків».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100