реклама

реклама

"Українська правда" та незалежні експерти обрали сотню українців, які увійшли до рейтингу лідерів УП-100.

104502

Кінорежисерка Ірина Цілик та письменник Артем Чех увійшли як подружжя до категорії "Культура". Експерти Української правди відзначили вклад цього творчого тандему в розвиток української культури під час війни.

Обидва митці, безперечно, самодостатні творчі особистості. Ірина є володаркою Шевченківської премії та відзнаки "Найкраща режисура" американського Sundance Film Festival за документальний фільм "Земля блакитна ніби апельсин". Артем є володарем відзнаки Книга року ВВС-2021 за роман "Хто ти такий?"

За цим романом Ірина та Артем разом зняли художній фільм "Я і Фелікс": вона - як режисер, він - як сценарист. Прем’єра стрічки відбулась вже під час повномасштабного вторгнення на Варшавському кінофестивалі у жовтні минулоріч.

З початком вторгнення Артем знову став до лав ЗСУ - захищав Київщину, воював під Бахмутом. Між боями Артем продовжував писати у закордонні видання. А у коротких відпустках - брати участь в міжнародних подіях разом зі своєю дружиною.

Попри відстань та обставини війни, Артем та Ірина посилюють одне одного, є прикладом паритетного партнерства і безкомпромісного бачення, яке транслюють на міжнародну аудиторію та в Україні. Вони обоє відстоюють думку, що поширення міжнародного впливу російської культури та її від’єднання від злочинних дій в Україні є неприпустимим. Росія є злом як в своїх воєнних злочинах, так і в своїй колонізаційній культурній політиці.

2015-2016 роках Артем уже служив в АТО, свій досвід у якому описав у книзі "Точка нуль". Ця книга вже перекладена на англійську, німецьку, польську мови.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Заміс 03.11.2023 13:53
Цитую правда:
і це круто

Крутіше не буває
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 правда 02.11.2023 22:11
і це круто
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100