реклама

реклама

10 листопада 2023 року о 13.00 год. в музеї Богдана Хмельницького (м. Чигирин, Черкаська обл.) відбудеться презентація проєкту «Богдан Хмельницький. (Не)розказана історія»

Проєкт присвячений часу та особі гетьмана Б. Хмельницького – засновника Української козацької держави.

Під час заходу буде презентовано інтерактивний музейний простір з використанням сучасних технологій – сенсорних кіосків та мультимедійної книги, які доповнюють наявну експозицію презентаційними матеріалами, фото та відео про Українську козацьку державу, її столицю – Чигирин, гетьмана Б. Хмельницького.

За допомогою мультимедійної книги в музеї буде представлено рукописне Євангеліє 1651 року зі Свято-Михайлівської церкви в с. Суботів – унікальну пам’ятку сакрального мистецтва Правобережної України середини XVII ст.

Це дозволить у доступній формі візуалізувати інформацію про Українську козацьку державу, її вплив на хід європейської історії, розкрити образ гетьмана Богдана Хмельницького, позбавивши від стереотипів, нав'язаних імперською ідеологією, зробити музей сучасним і цікавим для відвідувачів.

Проєкт реалізується Благодійним фондом соціального розвитку НІКЗ «Чигирин» в партнерстві з Національним історико-культурним заповідником «Чигирин» в рамках програми «Культурна спадщина» за підтримки Українського культурного фонду.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100