реклама

реклама

Цьогоріч єдиний у Черкасах міський комунальний басейн, реконструкція якого триває, не запрацює. Райдужна перспектива відкриття відремонтованого басейну вже найближчим часом, про яку говорили у владних кабінетах міської влади Черкас, аж ніяк не факт, а лише побажання.

basseyn-799x445

Це під час спілкування з директором Муніципального спортивного клубу «Дніпро» Черкаської міської ради Юрієм Гончаровим з’ясував сайт «City News».

– Реконструкція єдиного у Черкасах комунального басейну повинна була відбуватись за рахунок президентської програми «Велике будівництво». Із передбачених на це коштів, якщо не помиляюсь, то йдеться про суму понад 60 мільйонів гривень, до початку відкритого вторгнення рф в Україну, встигли освоїти лише 10 мільйонів. З початком повномасштабної війни фінансування припинилось. З ініціативи міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, який неодноразово наголошував на тому, що басейн дуже потрібний місту, з міського бюджету виділили  20 мільйонів, з яких профінансували лише 5 мільйонів. Цих коштів для завершення реконструкції не вистачить. На сьогодні у приміщенні басейну зроблено деякі фасади, дах і його утеплення. Тож нині басейн – це поки голі стіни. Будемо сподіватись, що у недалекому місту дійсно вдасться знайти необхідні кошти для завершення реконструкції. Адже без комунального басейну наш Клуб як без рук. Відсутність басейну істотно гальмує більшість соціальних програм, які ініціює  Клуб , – розповів Юрій Гончаров.

Довідка:

Єдиний у Черкасах комунальний басейн має стандартні розміри – шість доріжок завдовжки по 25 метрів кожна. Однак під час реконструкції передбачено облаштування басейну під потреби інклюзії таким чином, що ним зможуть легко користуватись люди з особливими потребами.

За словами Юрія Гончарова басейн матиме спеціальний ліфт для того, щоб люди з особливими потребами могли безперешкодного дістатись до басейну. А ще для таких людей у басейні працюватиме обладнання, за допомогу якого відвідувачів із особливими потребами опускатимуть у воду і підніматимуть із басейну.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100