реклама

реклама

Розпочато роботу над відновленням інфраструктури в Черкаській області, яка була пошкоджена від початку повномасштабного вторгнення. Низку об'єктів планують привести до ладу за державні кошти, отримані в межах «Програми з відновлення України».

Про це повідомив під час брифінгу начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

655

– У нас є два фонди: фонд відновлення, і фонд, розрахований на об'єкти, пошкоджені внаслідок бойових дій. Це пріоритетний напрям, ми докладаємо максимум зусиль щодо пошуку джерел фінансування з відновлення. Активно співпрацюємо з Міністерством інфраструктури, – сказав начальник ОВА.

За його словами, у 2022-2023 роках, від Черкащини відібрано такі проекти для відновлення:

Проект з реконструкції пошкодженого Паланського ліцею – одне з найбільших влучань російської ракети на початку повномасштабної війни. Близько 95 млн грн виділять на його відновлення. 75 мільйонів – з субвенції держави, 20 мільйонів – субвенція з бюджету Паланської територіальної громади.

Паланський дитсадок тієї ж територіальної громади. На нього, попередньо, передбачено виділення 17 млн грн.

На Городецьку гімназію за цією програмою виділять 14 млн грн.

– Також у межах фонду «Ліквідація наслідків збройної агресії» (друга частина, з якою ми активно працюємо) до фінансування відібрано проект з реконструкції житлового будинку м. Умань. 28 квітня в нього поцілила російська ракета. З державного бюджету на його відновлення вже спрямовано 67,6 млн грн, – додав Ігор Табурець.

Триває процедура укладання договору між департаментом будівництва ОВА і підрядною організацію «Уманьрембуд 2», яка перемогла в конкурсі на відбір виконавця.

Юлія Капуш

Читайте також:

Відбудова Черкащини: як і за чиї кошти?

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100