реклама

реклама

У Черкаському районному управлінні поліції функціонує «зелена кімната» для безпечного опитування дітей. Це середовище для проведення процесуальних дій із дітьми постраждалими від насильства, а також для допиту неповнолітніх правопорушників.

Про це повідомляє поліція Черкащини.

Система правосуддя дружнє до дитини, мінімізує можливу психологічну шкоду під час вчинення правових процедур. Спеціалісти намагаються підготувати до них дитину незалежно від статусу, який вона має під час провадження: обвинувачений, потерпілий чи свідок.

Тут є ігрова зона і затишний ремонт. Тут дорослі — друзі дитини. Тут можна довіритись і відкритись. Тут почують і зрозуміють.

«Граючись з іграшкою ми можемо ставити дитині питання, які мають значення для досудового розслідування кримінальних проступків. Необхідно пояснити, що не можна говорити неправду і, можливо погратися з дитиною в гру «правда – брехня», щоб зрозуміти, чи вона розрізняє поняття», — розповідає дізнавач Олександра Солонько.

До допиту з дитиною також залучено психолога. Завдяки спеціальним методикам роботи та комфортним умовам мінімізується стрес та переживання дитини під час перебування в поліції.

З початку дії пілотного проєкту підрозділами дізнання Черкаської області зареєстровано 110 кримінальних проваджень відносно дітей. З них 45 обвинувальних актів скерували до суду.

«Завдяки вказаному проєкту опитування дітей та проведення слідчих дій стало зручнішим. Умови в кімнаті сприяють забезпеченню законності, гуманності та ефективності кожного рішення, прийнятого щодо неповнолітніх», — говорить Олександра Солонько.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100