реклама

реклама

Упродовж жовтня-листопада 2023 року відбулась захоплююча мандрівка «Таємниці Холодного Яру» в рамках проведення заходів щодо пропаганди охорони навколишнього природного середовища на тему «Екологічними стежками рідної України», яка реалізується за сприяння Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Мета – ознайомлення дітей та молоді Донеччини з природною, культурною та історичною спадщиною України, надання психологічної підтримки, формування у дітей звички піклуватися про своє ментальне здоров’я, впровадження навичок психологічної стійкості.

404275896_254851814245249_793135934839900918_n

Учасники цієї подорожі відвідали Національний природний парк "Холодний Яр" , природну пам’ятку «Дуб Максима Залізняка», цілюще джерело «Живун», національний історико-культурний заповідник «Чигирин», музейно-етнографічний комплекс «Дикий хутір», історико-архітектурний комплекс «Резиденція Богдана Хмельницького».

З дітьми працювали вихователі, екологи, кваліфіковані психологи, які застосовують сучасні методи психологічної підтримки, адаптовані до вікових категорій дітей.

Внаслідок російської військової агресії виникла гостра потреба у психологічній реабілітації дітей, які постраждали від військових дій. Реабілітація у Природі має великий потенціал для відновлення після травматизації та стресів. Діти стали учасниками тренінгів з психологічної підтримки – «Життя без страху», «Світ моїх емоцій», «Етика взаємодії у період стресу», «Як вижити під час надзвичайної ситуації та в умовах війни».

Упродовж цієї подорожі школярі відвідували:

тренінги з природоохоронної тематики;

безпекові тренінги;

творчі практики;

програми фізичного гартування та оздоровлення;

розважально-виховні заходи.

Розвиток в учнівської та студентської молоді екологічної свідомості, психологічної стійкості, патріотизму, любові до рідного краю, поваги до народних звичаїв, традицій і культурних цінностей є надзвичайно важливим для майбутнього України.

Національний природний парк "Холодний Яр"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100