реклама

реклама

У Монастирищі відбувся інтерактивний вуличний івент для школярів та усіх охочих «Стежками ментального здоров’я». Тут презентували пілотний проєкт  з арт-терапії. Організували захід в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

404516989_669138278732860_7113528958004365347_n

До заходу долучилися регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль, кураторка проєкту «Хібукі-терапія», радник міського голови м.Черкаси Валерія Шинкарьова, психологи проекту.

Кожен із присутніх міг пройти тестування та оцінити свій психоемоційний стан. Також діяли локації, на яких діти могли освоїти техніки самодопомоги та поспілкуватися із психологами.

Звертаючись до присутніх, Вікторія Шепіль розповіла про те, наскільки важливо дбати про своє ментальне здоров’я, уміти розпізнавати проблеми та розуміти, що ви потребуєте допомоги й не боятися звертатися за допомогою до спеціалістів.

404478427_669138442066177_5772842494630568979_n

– Нам потрібно пам’ятати, що не треба мовчати тоді, коли ми почуваємося погано, коли ми не справляємося, – наголосила Вікторія Шепіль. – Потрібно говорити про це. Тему ментального здоров’я треба підіймати на всіх рівнях – вдома, серед друзів, колег. Ми маємо знати, до кого можна звернутися за допомогою, хто може порадити. Ментальне здоров’я – це наше право, право бути здоровими, добре почуватися.

Крім того, для діток було проведено заняття із елементами арт-терапії за спеціально розробленими книгою та зошитом. Це пілотний проєкт, який почали реалізовувати з Монастирищенської громади.

Концепція книги базується на напрямку бібліотерапії, яка використовує книгу, як засіб для допомоги дітям у виявленні власних стратегій подолання стресу та резильєнтності.

Метою казки, робочого зошита та розмальовки є допомога дітям ідентифікуватися з персонажем, розповідає ідеї для дітей про те, як диференціювати свої емоції, як придумати копінг стратегії, як ділитися цими емоціями з іншими навколо.

Книгу, розроблену психологами Нью-Йоркського інституту катастроф та ментального здоровʼя, в Україні представляє американський фонд Ukraine Foundation.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Бібліотерапія 24.11.2023 10:22
На основі книги та зошиту, найпотужніший інструмент в боротьбі за психологічне здоров'я людей. Зошит мабуть авторства вищеназваних "психологинь"? Та там навіть Мамалига обхохочується, не кажучи вже про знамениту Кукулу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100