реклама

реклама

29 листопада, відбулося засідання комісії з найменування та перейменування назв населеного пункту, вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів, закладів та пам’ятних знаків Ватутінської міської територіальної громади, яке провела секретар міської ради Алла Чорнобай.

Членами комісії були розглянуті звернення громадян, які надійшли на урядову та обласну "гарячу лінії" стосовно перейменування низки вулиць громади, клопотання голови Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України про присвоєння одній із вулиць міста імені відомого українського письменника Василя Дергача та депутатського звернення народного депутата України Ю.Камельчука щодо наявності табличок з назвами вулиць на будинках населених пунктів, що не були замінені в процесі декомунізації.

406095706_736648385166250_4905354606183508270_n

Обговорюючи вищезазначені звернення члени топонімічної комісії запропонували по деяких назвах топонімів звернутися за роз’ясненнями до Українського інституту національної пам'яті, таких як: Воїнів Інтернаціоналістів, Жовтнева, Пролетарська, Колгоспний, Червоний та доцільності їх перейменування. Що стосується назв 8 Березня, 1 Травня та Першотравнева – ухвалено рішення про початок процедури їх перейменування.

Також на засіданні були розглянуті та обговорені доручення, які були дані структурним підрозділам виконавчого комітету на попередніх засіданнях топонімічної комісії.

Про це інформує Ватутінська міськрада

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 То як правильно? 01.12.2023 12:11
Це той Дергач, що був Дергачовим?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100