реклама

реклама

Черкащина починає оговтуватися від наслідків негоди, яка сталася 26-27 листопада. Через погіршення погодних умов, підрозділи ДСНС у Черкаській області здійснили 102 робочі виїзди, було залучено 73 одиниці техніки та 243 рятувальники. Про це повідомила під час брифінгу речниця ГУ ДСНС України у Черкаській області Юлія Норовкова.

– Прибирали дерева, повалені на лінії електропередач та проїжджі частини: таких випадків зафіксовано 30. Також із снігових заметів дістали 79 автомобілів, серед них була карета швидкої медичної допомоги. Випадок трапився в Золотоніському районі, рятівники чотири години супроводжували породіллю до медичного закладу. На щастя, з мамою та дитиною все гаразд, ми виконали свою місію, – розповіла Юлія Норовкова.

406413270_742953881202655_9133952665757841700_n  

За словами речниці ДСНС у Черкаській області, людей закликали залишитися вдома, перечекати негоду. Для тих, кого негода застала в дорозі, облаштували пункти обігріву.

На автошляху в місті Кам'янка розгорнутий тимчасовий мобільний пункт обігріву. Він надав допомогу 42 людям. Здебільшого це були водії великого транспорту, які вирішили перечекати негоду. Там вони могли зігрітися, підзарядити мобільні телефони, випити гарячого чаю, кави, – сказала спікерка.

Юлія Норовкова нагадала про тему опалення, оскільки зараз йдуть морози. Вона звернулася до жителів області з проханням не нехтувати правилами пожежної безпеки в побуті. Під час того, як у Черкаській області активно вирувала негода, траплялися пожежі, тому рятувальникам доводилося ліквідовувати не лише наслідки погодних умов.

Перед початком опалювального сезону необхідно перевіряти стан пічного опалення:

1. Чи немає тріщин;

2. Чи потрушена сажа;

3. Чи немає поруч легкозаймистих матеріалів;

4. Чи є металевий лист перед топковим отвором.

Ці правила дозволять уникнути пожеж.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100