Підсумки тижня кар’єрного зростання підбили у Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "ЖАГА Життя". Майже 20 молодих людей, вихованців Центру, упродовж кількох днів пробували свої сили в різних професіях і сферах життя Черкас.

Як розповіла директорка Центру Наталія Воронкіна, їхні вихованці спробували бути працівниками органів місцевого самоврядування, зоологічного парку, комунальниками, помічниками кухаря, поліцейськими.

Від імені Центру вручили подяки тим підприємствам і закладам, на базі яких діти пробували працювати – за людяність, безкорисливу працю та можливість спробувати власні сили у трудовій діяльності осіб з особливими потребами.

401447716_733998475424652_2754744840392303334_n

«Це наш пілотний проєкт, який показав свою успішність і життєву необхідність. Я дякую всім установам, хто долучився до такої соціально важливої акції: міська рада, департаменті соціальної політики, черкаський зоологічний парк «Рошен», КП «Дирекція парків» та «ЧЕЛУАШ», Черкаське районне управління поліції ГУНП в Черкаській області. Нашій молоді теж сподобалося, вони змогли проявити себе, аби знайти себе в якійсь професії», – сказала директорка Центру «Жага Життя» Наталія Воронкіна.

«Я сприймаю цей проєкт як старт великої необхідної справи, адже працевлаштування осіб з особливими потребами є соціально важливою справою для громади. І «Тиждень кар’єрного зростання», який провели у закладі, дав нашій молоді з інвалідністю шанс спробувати себе в різних професіях, аби отримати досвід, прагнення навчатися і само реалізовуватися. Будемо й надалі знайомити молодь з різними професіями і, за можливості, допомагати з трудоустроєм», – сказала заступниця Черкаського міського голови, кураторка галузі Марина Гаркава.

Під час підбиття підсумків усі ділилися враженнями.

«Ми дали їм спробувати працювати у павільйоні приматів нового світу, аби вони зрозуміли, в чому полягає суть роботи. Вони там допомагали прибирати, наливати тваринкам воду, розносити корм. Задоволені і ми, і вони», – сказав працівник зоологічного парку «Рошен» Максим Григор’єв.

«Я спробував працювати у громадській приймальні департаменту соціальної політики, – розповідає 22-річний Володимир Ільїн. – У мої обов’язки входило уточнити питання, з яким людина звернулася в департамент і записати її на прийом до спеціаліста. Виявляється, робота в департаменті – не лише паперова рутина з документами, а насамперед допомога людям. Це мені сподобалося, тому хочу продовжити там свою практику».

Міська влада звертається до комунальних підприємств і партнерських організацій, аби вони звернули увагу на молодь з інвалідністю і взяли їх на роботу.

У цьому зв’язку дирекція центру планує розробити подальший план дій для кар’єрного зростання їхніх вихованців, і закріпити це на рівні меморандуму з усіма зацікавленими структурами.

 Про це повідомляє департамент соцполітики ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100