реклама

реклама

Саме цього тижня її учасники зосередили свою увагу на моніторингу видатків місцевих бюджетів на 2023 рік, зокрема на капітальні видатки у Ватутінській та Тальнівській міських громадах.

Попереднє засідання робочої групи визначило дане питання як одне з пріоритетних, враховуючи його важливість для розвитку інфраструктури та забезпечення умов життєдіяльності громадян.

На цьому етапі роботи робочої групи голів Ватутінської та Тальнівської міських рад запросили на засідання для розгляду результатів моніторингу та обговорення подальших кроків у питаннях оптимізації використання бюджетних коштів в умовах військового стану.

407381401_660750322898751_5806959962054049259_n

Відповідно до роз’яснення голови громади Олександра Заборовця, у Ватутінській міській територіальній громаді, яка об'єднала в собі місто Ватутіне та навколишні села, дорожня інфраструктура стає предметом особливої уваги та турботи. Згідно з останніми даними, територія громади налічує автомобільні дороги загального користування протяжністю:

м. Ватутіне - 64,97 км,

с. Чичиркозівка - 8,9 км,

с. Юрківка - 34,0 км,

с. Стецівка - 25,3 км.

Більшість цих доріг справедливо потребують негайної уваги у вигляді поточного та капітального ремонтів. Єдиним видимим заходом в цьому напрямку був частковий капітальний ремонт вулиці Ювілейна, який проведено у 2019 році.

У зв'язку з утворенням міської територіальної громади, виникла необхідність розширення обсягів робіт і на селах, щоб забезпечити відповідний рівень транспортної інфраструктури для всіх мешканців громади. У зв'язку з цим було заплановано та вже проведено ремонти на 53 об'єктах, які включають як поточні, так і капітальні.

Міський голова Ватутінської громади, Олександр Заборовець, також надав інформацію про результати виконаних робіт станом на 1 грудня 2023 року. Поточний ремонт обійшовся у загальну суму 6 029 233,17 грн., в той час як капітальний ремонт проведено на 7 об'єктах на суму 5 850 953,65 грн. Залишок невикористаних асигнувань на даний час складає 2 539 046,35 грн. Це свідчить про високу активність у сфері розвитку дорожньої інфраструктури.

У Ватутінській міській громаді значна увага приділяється не лише власним потребам, а й питанням, пов'язаним з подоланням наслідків військової агресії рф в Україні. Громада активно взяла участь у відновленні та допомозі постраждалим територіям, що зазнали руйнації в результаті ворожих обстрілів.

Так, було відновлено чотири зруйновані житлові будинки у селі Іванівка на Високопільщині Херсонської області.

Додатково, Ватутінська міська громада надала субвенцію з місцевого бюджету громади Високопільській селищній громаді Херсонської області у розмірі 340 000,00 грн.

Згідно з бюджетом громади на 2023 рік, та прийнятими Програмами, заплановано виділити 6,5 млн. грн на підтримку Збройних Сил України, допомогу родинам загиблих воїнів, забезпечення безкоштовного харчування в закладах освіти для дітей пільгових категорій, а також на підтримку ветеранських організацій та внутрішньо переміщених осіб, з яких більше 5 млн. грн вже використано для зазначених цілей.

На попередньому засіданні робочої групи також обговорювалося питання, що стосується необхідності проведення капітального ремонту покрівлі Кривоколінського ліцею Тальнівської громади по якій було оголошено тендер очікуваною вартістю 3 млн.107 тис.грн.

Міський голова громади, Василь Сідько, розповів про стан Кривоколінського ліцею, що входить до складу Тальнівської міської територіальної громади. Голова повідомив, що ліцей – це сучасний освітній заклад, в якому навчається 181 учень, 127 з яких користуються шкільним транспортом, обслуговуваним із семи населених пунктів громади.

Зазначено, що будівля ліцею була введена в експлуатацію ще у 1972 році. Проте, упродовж 2009-2014 років проводились значущі реконструкційні заходи, такі як заміна віконних та дверних блоків на металопластикові, утеплення фасаду, капітальний ремонт системи опалення, заміна газових котлів на сучасний твердопаливний котел, а також реконструкція закладу з добудовою сучасного дошкільного підрозділу та актової зали, а також ремонт даху. Проте, влітку 2023 року виявлено проблеми із покрівлею ліцею, які виявились під час дощів. Після проведеного обстеження встановлено провисання та деформації ондулінових листів через широкі кроки обрешітки, відсутність нахилу листів нижнього і верхнього ряду, а також відсутність гідроізоляції. Ці дефекти стали причиною протікань, що, в свою чергу, завдають збитків несучим конструкціям і погіршують технічний стан будівлі. Це також підвищує вологість у класних кімнатах, що може негативно впливати на здоров'я учнів.

Відділом освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради виготовлена проєктно-кошторисна документація на проведення капітального ремонту аварійної покрівлі Кривоколінського ліцею. З метою недопущення руйнування несучих конструкційних елементів будівлі Кривоколінського ліцею прийнято рішення про виконання капітального ремонту покрівлі закладу. Крім того, впродовж 2023 року з місцевого бюджету профінансовано для матеріально-технічного забезпеччення військових частин ЗСУ, підрозділів територіальної оборони кошти в сумі 2472829,8 грн. Станом на 30.11.2023 для підтримки ЗСУ додатково виділено кошти в сумі 2 млн.грн. Всі звернення, які надходять на адресу міської ради від військових частин, оперативно розглядаються та вирішуються.

Робоча група прийняла рішення продовжити контроль капітального ремонту покрівлі Кривоколінського ліцею Тальнівської громади.

Продовжуємо спільно працювати, проводити систематичний моніторинг та аналіз публічних закупівель територіальних громад Звенигородського району.

Звенигородська районна державна адміністрація

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Альона 02.12.2023 19:13
Заборовець, мер Ватутіне, ..................усю гуманітарку, усі дороги міста розбиті, підприємці міста скидають гроші на утримання міста, на армію, на благоустрій міста. Гнать в шию, Заборовця, мера, Ляпун, заступника мера , Ватутіне, бариги, злочинці, .................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100