реклама

реклама

Меморандум про співпрацю між Центром надання адміністративних послуг Черкаської міської ради та Черкаською територіальною первинною організацією Українського товариства сліпих підписали 4 грудня. Зустріч провели до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

407474180_660446662909119_222894544838980761_n

Підписання документу стало результатом довготривалої співпраці між установами в частині надання якісних адміністративних послуг людям з інвалідністю по зору. Меморандум від імені ЦНАПу підписав директор Олег Ткаченко, а від імені УТОСу – голова правління Черкаського УТОСу Алла Козлова.

«У своїй роботі ми приділяємо належну увагу людям з інвалідністю. Одним з пріоритетних напрямків роботи департаменту є створення безбар’єрного простору для таких людей. Окрім належних умов у наданні послуг у приміщенні Центру, цьогоріч для людей з інвалідністю запроваджена послуга «Мобільний адміністратор»», – розповідає директор ЦНАПу Олег Ткаченко.

За словами Олега Ткаченка на сьогодні Центр надання адміністративних послуг відповідає всім вимогам доступності та безбар’єрності послуг для кожного:

- наявні місця для паркування транспортних засобів для осіб з інвалідністю;

- ширина дверей на вході дає можливість безперешкодного доступу до приміщення осіб з особливими потребами, в тому числі на візку;

- вхідна група та санітарні кімнати обладнані системами виклику персоналу для осіб з інвалідністю;

- безбар’єрне приміщення й некабінетна система обслуговування;

- в приміщенні обладнана санітарна кімната, наявні таблички та вказівники;

- забезпечено доступ до офіційного веб-сайту центру надання адміністративних послуг особам з порушенням зору.

«Нам приємно, що керівництво Центру надання адміністративних послуг турбується про різні категорії заявників і відвідувачів. Членами нашої громадської організації у Черкасах є понад 700 осіб, а людей з порушенням зору в місті вдвічі більше. Важливо, що з нами радяться перед тим, як створюють умови для таких людей», – зазначає голова правління Черкаського УТОСу Алла Козлова.

До цього ЦНАП уже уклав договір із ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих»», організовано співпрацю, спрямовану на впровадження принципів інклюзивності шляхом здійснення перекладу жестовою мовою для відвідувачів з порушенням слуху.

У ЦНАПі наголошують, що Міжнародний день людей із інвалідністю покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей із інвалідністю.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100