реклама

реклама

Викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії Наталка Земзюліна та професорка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ольга Морозова, взяли участь у роботі міжнародної конференції «AMU INTERNATIONAL COMPASS», присвяченій питанням підготовки докторантів.

Захід проходив 17 та 18 листопада 2023 року в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані.

Проректор з науково-дослідних проєктів та докторантів проф. Пшемислав Войташек, привітав учасників та запросив до участі в спільних проєктах, а саме в контексті інтернаціоналізації вищої школи і безпосередньо її третього рівня.

До участі в конференції «AMU INTERNATIONAL COMPASS – Applying the Concepts of Internationalization at Home to Reach Excellence in Doctoral Education» були залучені представники 18 країн з 5 континентів. Захід супроводжувався освітніми ярмарками, організованими як у Колегіумі Мінус університету імені Адама Міцкевича, так і онлайн. Урочисто було представлено освітню пропозицію для 5 докторантів Університету Адама Міцкевича.

408106503_853234803474222_4438333696436820887_n

Матеріали конференції мали базові теми: інтернаціоналізована навчальна програма зі стандартів акредитації — практика міжнародного співробітництва в докторських школах; Top of the top in IaH practices — освіта міжнародних аспірантів: навчальна програма та досвід; майбутні навички IaH та майбутні університети — організація, фінансування та перспективи міжнародного співробітництва в частині навчання докторантів.

Представниці ЧНУ виступили з доповіддю на тему «Educating doctoral students in the shadow of war. An example of the functioning of the doctoral school at the Bohdan Khmelnytsky National Uniwersity of Cherkasy». Професорка Наталка Земзюліна ознайомила учасників конференції з основними напрямками діяльності аспірантури Черкаського національного університету, звернула увагу на можливості співпраці у межах процесу підготовки молодих учених із закордонними колегами. Також професорка Ольга Морозова навела приклади інтернаціоналізації діяльності аспірантури ЧНУ, зокрема в межах функціонування історичних наукових шкіл, організації міжнародних заходів, розробки спільних наукових проєктів із закордонними колегами, видання друкованої літератури тощо. Вчені представили науковій спільноті презентації про можливості розвитку українсько-польської співпраці в межах функціонування аспірантури та запропонували конкретні пропозиції. Виступ науковиць викликав жваве обговорення учасників конференції проблем наукових шкіл в Україні.

За результатами дискусії планується видання наукової монографії, що стане практичним довідником для удосконалення системи вищої освіти як в Польщі, так і в Україні.

Конференція і освітній ярмарок були організовані в межах «AMU INTERNATIONAL COMPASS» (завдання 12), що фінансується Національним агентством академічних обмінів Польщі в межах програми STER.

Захід став чудовим форумом для обміну досвідом щодо інтернаціоналізації вищої освіти та розробки нових ідей на майбутнє. Конференція зібрала активну спільноту людей, які займаються докторською освітою і головне — залучила широку групу майбутніх докторантів, які отримали можливість реальної наукової практики.

Представники ЧНУ також мали робочу зустріч з керівництвом Факультету політичних наук та журналістики, професором Анджеєм Стельмахом (декан), професором Бартошем Гордецьким (координатор міжнародних програм), професором Пшемиславом Войташеком (проректор з науково-дослідних проєктІВ та докторантів) на якій окреслили майбутню співпрацю в рамках угоди між ЧНУ ім. Богдана Хмельницького та Університетом ім. Адама Міцкевича. Основними напрямками партнерства стали: стажування викладачів та студентів, співпраця в підготовці докторів філософії, спільні грантові проєкти, інші форми науково-дослідної роботи.

Про це інформують в ЧНУ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #6 Перформанс jr 07.12.2023 19:36
Цитую Не сачкувати:
Ніякою імітацією і зарубіжними покатушками не піднімеш рівня освітнього процесу, який вже наближається до плінтуса.
ЧНУ давно вже університет золотої підкови. Черевко як стародавній цар тільки навпаки. Все до чого торкається перетворюється на г…
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Не сачкувати 07.12.2023 18:22
Ніякою імітацією і зарубіжними покатушками не піднімеш рівня освітнього процесу, який вже наближається до плінтуса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Перформанс jr 06.12.2023 15:49
Не зрозуміло тільки якщо Земзюліна Наталка, то Морозова має бути Олька!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 вася 06.12.2023 15:09
у нас в городе не было докторов наук?
теперь будет еще?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Високий рівень 06.12.2023 11:44
Підготовка докторантів - дуже відповідальна справа. Тому участь в обговоренні проблеми на міжнародному рівні - надзвичайно важливо для університету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 вася 06.12.2023 11:27
это очень серьезное достижение..
а можно его практическое значение узнать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100