реклама

реклама

У Черкаській області продовжують реєструватися випадки отруєнь дикорослими грибами. Із початку року в області зареєстровано 10 випадків отруєнь дикорослими грибами з 14 потерпілими, з них 8 дітей.

408638762_321783297331921_4170516964086759021_n

Цього тижня зареєстрували 2 нових випадки отруєнь дикорослими грибами дітей у Звенигородському та Черкаському районах. Про це інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Чотирьохрічна дівчинка у селі В'язівок Звенигородського району, перебуваючи з батьками в гостях, вживала салат у складі якого були гриби – підвишні, що восени зібрали на подвір'ї біля оселі. Перші симптоми отруєння – нудота, блювота, біль у животі з’явилися вже наступного дня. Батьки дитини звернулись до Черкаської обласної дитячої лікарні, дівчинку шпиталізували у стані середньої важкості до приймально-діагностичного відділення медзакладу. Лікарі надали необхідну допомогу та пролікували дитину, 6 грудня дівчинку виписали зі стаціонару.

Також отруївся грибами шестирічний хлопчик із села Тіньки Черкаського району, який 4 грудня вживав піцу з невідомими грибами, які бабуся купила на стихійному ринку біля автотраси. На сьогодні він перебуває на лікуванні в Черкаській обласній дитячій лікарні з діагнозом «отруєння грибами».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100